Nedvojbeno, ovo su najljepše kabanice za djecu, pse i odrasle koje ćete vidjeti

S potpisom domaće dizajnerice

by | 8 studenoga, 2023
kabanice za djecu, pse i odrasle

Otkako je, prije dvije godine, krenula na novo modno putovanje i pokrenula brend Shibesu, dizajnerica Ana Maria Ricov iz kolekcije u kolekciju oduševljava svojom funkcionalnom i nosivom modom prepoznatljive estetike čiju okosnicu čine šarmantne matching kabanice za četveronožne ljubimce i njihove vlasnike. No, prvi put dosad, nadolazeće kišne dane odlučila je upotpuniti i dječjom kolekcijom. 

“Kroz posljednje dvije godine koliko je Shibesu aktualan, od klijenata sam dobila nebrojeno puno upita kad će stići i modeli za djecu, a i sama sam dugo željela napraviti dječju kolekciju. Ne postoji niti jedna mama koja je do sada kupila kišni kaputić za psa, a da nije poželjela isti takav i za svoje dijete”, objasnila je dizajnerica Ana Maria Ricov pozadinu iza svog novog modnog pothvata. 

kabanice za djecu, pse i odrasle

Vodonepropusne jakne u matching stilu, koje su boravak u prirodi činile praktičnijim i ugodnijim bez obzira na to kakve je neprilike pripremilo prevrtljivo vrijeme, tako su dobile i svoje malene inačice. Dječja kolekcija estetski se poklapa s dosadašnjim modelima pa se bojama i uzorcima jednostavno može upariti s kabanicama iz prethodnih kolekcija namijenjenih odraslima i kućnim ljubimcima, pretvarajući se tako u jednu neodoljivu obiteljsku uniformu. 

kabanice za djecu, pse i odrasle

Ricov je u Shibesu ponudu, taman prije zime, dodala i jedan posve novi model – poncho. Riječ je, naime, o unisex modelu koji je dio dječje kolekcije, ali i linije za odrasle, a njegova prednost je ta što je duži od standarde kabanice. Ta ga odlika čini sjajnim suputnikom i tijekom najvjetrovitijih i najkišovitijih dana koji nas u ovom dijelu godine očekuju. Osim što se mogu pohvaliti svojom stopostotnom nepropusnosti i vodootpornim patent zatvaračima, pončo ima i vrlo zahvalnu formu. Budući da ga dijete neće brzo prerasti, ispod njegove nepropusne tkanine stane i cijela školska torba koja će do klupe stići suha. 

kabanice za djecu, pse i odrasle

kabanice za djecu, pse i odrasle

Funkcionalnost, nosivost, beskompromisna posvećenost kvaliteti i bezvremenost dizajna koji se ne pokorava modnim diktatima kratkog roka trajanja osnovni su principi Shibesu filozofije od kojih dizajnerica Ana Maria Ricov nikada ne odstupa. Prepoznatljiva estetika i predanost kreiranju kvalitetne i nosive mode ide ruku pod ruku i s temeljnim postulatima održivosti. Svi modeli iz Shibesu kolekcije proizvedeni su u Hrvatskoj, a održivo poslovanje bazirano je na zero waste principima. Kako bi svojim djelovanjem minimizirala utjecaj na okoliš, Ricov nastoji ne stvarati viškove i iskoristiti svaki komadić tkanine. Kolekcije se stoga proizvode u malim količinama i izrađuju po narudžbi, a tkanine koje čine Shibesu modele od recikliranih su materijala, obojene ekološki prihvatljivim i biorazgradivim bojama na bazi vode. 

kabanice za djecu, pse i odrasle

kabanice za djecu, pse i odrasle

Fotografije nove kolekcije je snimila Doris Fatur. U ulozi modela su se našle Senja Vild i Lana Humljak Gugić, a njima uz bok su stali neodoljivi mališani Nola Hrnčir, Karlo Stupar te sestre Dora i Dita Gugić.  

Modeli su dostupni na webshopu www.shibesu.com, a mogu se doći isprobati i kupiti u Shibesu showroom u dvorištu Vodnikove 8 u Zagrebu. Sve novitete iz Shibesu radionice možete pratiti i na službenom Instagram profilu https://www.instagram.com/shibesu_store/

kabanice za djecu, pse i odrasle

kabanice za djecu, pse i odrasle

kabanice za djecu, pse i odrasle

Foto: Doris Fatur

Make-up: Bojan Jončić

Modeli: Senja Vild, Lana Humljak Gugić, Dora i Dita Gugić, Nola Hrnčir, Karlo Stupar