Shannen Doherty o svojoj bitki protiv raka dojke: “To je dio života”

by | 16 rujna, 2021
shannen doherty, rak dojke

Shannen Doherty, glumica najpoznatija po ulogama Brende u Beverly Hillsu i Prue Halliwell u seriji Čarobnice, bori se s rakom dojke od 2015. godine, kad joj je prvi put dijagnosticiran. Od tada je prolazila kroz teške zdravstvene periode i kemoterapiju, i iako je krenulo nabolje, rak se ipak vratio 2020. godine u četvrtoj fazi.

Na nedavnom panelu govorila je o svom filmu “List of a Lifetime”, koji prati ženu kojoj je dijagnosticiran rak dojke i istaknula: “Osjećam da imam odgovornost u svom javnom životu, koji odvajam od glumačkog, da govorim o raku i educiram ljude i dam ljudima do znanja da su osobe s 4. fazom raka jako žive i jako aktivne” te dodala: “Nikad se zapravo ne žalim, ne govorim o tome. To je dio života u ovom trenutku.”

Pedesetogodišnja glumica trenutno sudjeluje u snimanju filma “List of a Lifetime”, čija će premijera biti održana u nedjelju, 10. listopada, a u filmu je fokus na ženi kojoj je dijagnosticiran rak dojke (Kelly Hu) i njezinoj misiji da se ponovno poveže s kćeri koju je dala na posvajanje (Sylvia Kwan). Podijelila je kako je bilo predivno biti dio ekipe koja se doista potrudila vlastitim procesom pripreme napraviti sve kako treba i da je bilo nevjerojatno iskustvo raditi s takvim ljudima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ShannenDoherty (@theshando)

U postu koji je podijelila prošlog mjeseca na Instagramu, Doherty je otkrila da režira dodatne sadržaje oko projekta koji će se emitirati tijekom mjeseca svjesnosti o raku dojke, a želja joj je realno prikazati rak u javnosti, kao i percepciju te odgovore javnosti na oboljele od raka dojke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ShannenDoherty (@theshando)

U listopadu 2020. u intervjuu za Entertainment Tonight, Shannen je izjavila: “U svijetu postoji puno ljudi koji bi mogli koristiti molitve, a ja se odlično osjećam. Iza sebe imam nevjerojatan liječnički tim. Želim da ljudi, kada čuju za rak 4. stupnja ne pomisle na osobu koja je sijeda i pada, ne može se pomaknuti, ide u bolnicu i ne može raditi… Upravo zato dijelim sve ovo s vama kako biste vidjeli i drugu stranu.”

Shannen Doherty svojim istupima postala je simbol borbe protiv raka dojke i apsolutno podržavamo način na koji želi osvijetiti ljude, educirati ih i potaknuti da usprkos bolesti, žive punim plućima i budu sretni. Spomenimo i to da se svake godine u listopadu obilježava mjesec borbe protiv raka dojke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ShannenDoherty (@theshando)

FOTO: Earl Gibson III/Stringer Getty Images Entertainment via Getty Images