Uz ovaj viralni DIY serum za trepavice pozdravite se s ekstenzijama

Napravite sami

by | 9 srpnja, 2024
rast trepavica

Ako ste se zasitili nošenja ekstenzija ili umjetnih trepavica, ili pak svojim tankim i rijetkim trepavicama želite povratiti gustoću, možda biste mogli iskušati jedan od viralnih DIY njegujućih seruma.

TikTok je poznat po viralnim beauty trendovima i DIY preparatima, uključujući kućni botoks i serum za trepavice. Mnogi korisnici podijelili su brojne recepte za koje tvrde da potiču rast i gustoću trepavica.

Serum za trepavice

Uz kokosovo ulje i vitamin E, ricinusovo ulje zasigurno je jedna od najpopularnijih i najjednostavnijih prirodnih metoda njege trepavica pa ne čudi da jedan od najpopularnijih TikTok recepata uključuje ova tri sastojka. Ova kombinacija hvaljena je zbog svog potencijala da poboljša rast i zdravlje trepavica. Korisnici TikToka u svojim videotutorialima obično nanose smjesu čistom maskarom ili štapićem od vatice, uglavnom prije spavanja, kako bi sastojci djelovali preko noći.

Ostali recepti za njegu trepavica na TikToku su varijacije na istu temu. Primjerice, Hoda Kiani preporučuje samo mješavinu dvaju ulja; ricinusovo ulje, kokosovo ulje ili maslinovo ulje, tvrdeći da djeluju poput kupovnih seruma. “Ova ulja hrane folikule dlake, potiču cirkulaciju te povećavaju snagu i gustoću trepavica”, navodi beauty influencerica.

DIY serum za trepavice

 

Niste li ljubiteljica ulja ili želite laganiju teksturu, možete smiješati organski gel aloje s istom količinom ricinusovog ulja.

Iako mnogi korisnici TikToka tvrde da su uspjeli povećati gustoću i produžiti svoje trepavice ovim domaćim serumima, s obzirom na to da su u pitanju oči, koje mogu biti vrlo osjetljive, važno je biti oprezan. Da ne biste iskusili alergijsku reakciju, prije nanošenja bilo kojeg DIY seruma na trepavice uvijek ga prethodno testirajte na koži, primjerice iza uha, ili se posavjetujte s dermatologom.

Pročitajte: Vizažistica otkriva najčešće pogreške šminkanja očiju zbog kojih možete izgledati starije

Foto: Gorodenkoff, PeopleImages/iStock/Getty Images Plus