Selena Gomez pokazala ožiljak od operacije i progovorila o prihvaćanju tijela

by | 26 rujna, 2020

Društvene nas mreže sve više podsjećaju da trebamo voljeti svoje tijelo te da nije sramotno pokazati sve ožiljke koje nam je život nanio.

No u svijetu koji je često neiskren i koji “savršeno” prikazuje kao “nesavršeno”, a filtere jede za doručak, ponekad je to doista teško. Kada je u pitanju ta težina prihvaćanja vlastitog tijela i svega ono što se nekada smatralo manama, ni slavne osobe nisu izuzetak. Selena Gomez još jednom je to dokazala tako što je pokazala ožiljak od operacije objavivši fotografiju u kupaćem kostimu. Još 2017. godine progovorila je o vlastitim nesigurnostima kada su u pitanju posljedice transplantacije bubrega te je naglasila kako nakon toga ništa nije bilo isto.

“Znala sam stati pred ogledalo i gledati svoje nago tijelo. Pomislila bih koliko je smiješno sve što mi je nekada smetalo”, rekla je Gomez u intervjuu za Billboard. Danas na svoje ožiljke gleda drukčije, a o tome je progovorila putem nove Instagram objave. “Nakon transplantacije bubrega, bilo mi je teško prihvatiti i pokazati svoj ožiljak. Nisam htjela biti na fotografijama i prekrivala sam svoje tijelo”, napisala je Gomez dodavši kako je danas više no ikada sigurna u sebe te ponosna na sve kroz što je prošla.

Svojom je objavom pokazala koliko je napredovala te kako je prirodno da se perspektiva o vlastitom tijelu i djelu uvijek može promijeniti. U suradnji s Theresom Mingus, prošle je godine dizajnirala kupaći kostim koji je prekrio njezine ožiljke. Tada je naglasila kako se jednostavno ne osjeća ugodno kada ih otkrije. Postoje ljudi koji svoje ožiljke na tijelu nose s ponosom i bez srama. No postoje i oni kojima treba vremena da ih prihvate. Gomez je pokazala da ne postoji ništa loše u tome te da je i to proces koji je za neke ljude jednostavno duži i teži.

https://www.instagram.com/p/CFhtu__j9zy/

Foto: Selena Gomez/Instagram