Sedmo nebo

by | 3 prosinca, 2013

Sastojci:

Za koru od kokosa:

  • 2 lista oblatni
  • 4 bjelanjka
  • 200 g šećera
  • 100 g kokosa
  • 2 žlice brašna

Za koru od keksa:

  • 4 bjelanjka
  • 200 g šećera
  • 150 g mljevenih keksa
  • 1 žlica brašna

Za kremu:

  • 8 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade
  • 250 g margarina

Za glazuru:

  • 100 g čokolade
  • 3 žlice ulja

Priprema:

Kora od kokosa:
1. Bjelanjke i šećer umutiti u čvrst šaum.
2. Potom dodati kokos i brašno pa polako promiješati.
3. Hrapavu stranu oblatne premazati smjesom od bjelanjaka i sušiti je u zagrijanoj pećnici na 150 ˚C oko 20 min.

Kora od keksa:
Koru od keksa pripremiti na isti način, ali umjesto kokosa dodati mljevene kekse.

Krema:
Žumanjke sa šećerom skuhati na pari. Potom dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ohlađenu smjesu pomiješati s umućenim margarinom.

Završni postupak:
Tortu slagati na sljedeći način: kora od kokosa, krema, kora od keksa, glazura od čokolade (otopiti čokoladu s uljem).

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept