


Sastojci:
Za koru od kokosa:
- 2 lista oblatni
- 4 bjelanjka
- 200 g šećera
- 100 g kokosa
- 2 žlice brašna
Za koru od keksa:
- 4 bjelanjka
- 200 g šećera
- 150 g mljevenih keksa
- 1 žlica brašna
Za kremu:
- 8 žumanjaka
- 200 g šećera
- 100 g čokolade
- 250 g margarina
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 3 žlice ulja
Priprema:
Kora od kokosa:
1. Bjelanjke i šećer umutiti u čvrst šaum.
2. Potom dodati kokos i brašno pa polako promiješati.
3. Hrapavu stranu oblatne premazati smjesom od bjelanjaka i sušiti je u zagrijanoj pećnici na 150 ˚C oko 20 min.
Kora od keksa:
Koru od keksa pripremiti na isti način, ali umjesto kokosa dodati mljevene kekse.
Krema:
Žumanjke sa šećerom skuhati na pari. Potom dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Ohlađenu smjesu pomiješati s umućenim margarinom.
Završni postupak:
Tortu slagati na sljedeći način: kora od kokosa, krema, kora od keksa, glazura od čokolade (otopiti čokoladu s uljem).
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



