SEDAM JEDNOSTAVNIH KORAKA za ubrzavanje metabolizma

by | 31 kolovoza, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ako pokušavate izgubiti koji kilogram ili poboljšati zdravlje, prva stvar na koju trebate obratiti pozornost jest vaš metabolizam. Usporen metabolizam otežava postizanje željenih rezultata, a sljedeći savjeti pomoći će ubrzati ga.

PIJTE VIŠE VODE
Ako ne pijete dovoljno vode, vaš organizam sagorijevat će manje kalorija, a i vaša jetra će biti pod naporom dok se ne uspostavi normalna ravnoteža vode u tijelu. Kako biste ubrzali metabolizam, pijte više vode i zelenog čaja.

ODABERITE PRIRODNE PROIZVODE
Mudro odabirite namirnice. Izbacite GMO proizvode iz prehrane. Hrana prepuna antibiotika i hormona rasta usporit će vaš metabolizam.

RANIJE SE BUDITE
Sunčeva svjetlost utječe na vaš metabolizam i potrošnju energije. Rano buđenje regulira biološke procese i ubrzava metabolizam.

KORISTITE NAMIRNICE KOJE POSPJEŠUJU METABOLIZAM
Uključite u prehranu mliječne proizvode. Oni su izvor kalcija koji pospješuje sagorijevanje masnoća i izgradnju mišića. Održavajte i normalne količine željeza u krvi za bolji prijenos kisika do tkiva i koristite jodiranu sol kako biste podržali rad štitne žlijezde.

POVEĆAJTE FIZIČKU AKTIVNOST
Sve vrste fizičke aktivnosti ubrzavaju metabolizam jer vaši mišići uvijek trebaju energiju. Učlanite se u teretanu, zamijenite dizalo stubištem, hodajte više, plešite. Sve to ubrzat će vaš metabolizam.

USVOJITE ZDRAVE PREHRAMBENE NAVIKE

  • – Jedite svaka tri do četiri sata.
    – Odaberite zdrave grickalice i međuobroke.
    – Smanjite unos ugljikohidrata, ali nemojte ih se odreći u potpunosti.

Ako dramatično smanjite unos hrane, vaš organizam će u obrani početi pohranjivati energiju. Nezdravi i česti međuobroci odgađaju razgradnju masnoća. Usvojite zdrav i uravnotežen način prehrane kako ne biste narušili rad vitalnih organa.

KLONITE SE STRESA

Ako ste često pod stresom i ne dozvoljavate tijelu da se opusti, usporit će se i vaš metabolizam. Naučite se oduprijeti stresu i pronađite zdrave načine opuštanja.