Sedam beauty pogrešaka koje svakodnevno radimo

by | 25 veljače, 2014

Kada govorimo o beauty pogreškama, prva pomisao bila bi prevelika, vidljiva razlika između boje pudera i prirodnog tena, prejako rumenilo ili slijepljene trepavice. Zapravo, prave beauty pogreške su one koje ne kvare samo vaš izgled, već utječu na zdravlje vaše kose i kože.

Predstavljamo vam pogreške koje svakodnevno rade gotovo sve žene, a na koje bi svakako trebalo obratiti pažnju.

1. Ne ispirete šampon temeljito
Ukoliko imate problema s tjemenom koje vas stalno svrbi i peruta se, vjerojatno je problem u nedovoljnom ispiranju kose nakon šamponiranja. Većina žena šampon ispere samo djelomično, čiji ostataci na tjemenu, kako navode stručnjaci, uzrokuju začepljenje pora, svrab, pa čak i gljivice.

2. Šminku uklanjate samo maramicama za skidanje šminke
Ako ste se prepoznali u ovoj stavci, predlažemo da napravite mali test: nakon što uklonite šminku s lica maramicom za skidanje šminke, na tufer nanesite losion za čišćenje i prijeđite preko cijelog lica. Količina prljavštine na tuferu pokazat će da maramice nikako nisu dovoljne. Nakon njih uvijek koristite i gel ili losion za čišćenje.

3. Istiskujete bubuljice i mitesere bez prethodne dezinfekcije ruku
Ovu grešku ne treba posebno objašnjavati – ukoliko se želite riješiti mitesera i bubuljica – prestanite ih istiskivati – pogotovo prljavim rukama!

4. Brijete noge na suho
Nikad nemojte ovo raditi, jer ćete tako oštetiti kožu koja će nakon toga biti suha, perutava i iziritirana! Nije neophodno koristiti pjenu za brijanje, ali noge prije brijanja obavezno morate premazati sapunicom ili gelom za tuširanje!

5. Ne obraćate pažnju na kožu vrata
Nije važno što sada nemate bore na vratu – kroz nekoliko godina bit će vam žao što ga niste njegovale. Svaki put kad nanosite kremu na lice, nikako ne zaobilazite dio na vratu i dekolteu.

6. Odbijate korištenje kreme za područje oko očiju
Slično kao i s vratom. Bore koje dobijete oko očiju kasnije je nemoguće ukloniti prirodnim putem, pa je važno svakodnevno koristiti kremu za područje oko očiju, koje možete naći u svim ljekarnama po povoljnim cijenama.

7. Regenerator nanosite na cijelu kosu
Regenerator nikad nemojte nanositi na tjeme, jer vam kosa neće izgledati bujno i brzo će se zamastiti. Nanosite ga samo isključivo na donju polovicu kose.

Izvor: cosmopolitan.rs