Osigurajte si bolje raspoloženje tako što ćete sebe staviti na prvo mjesto

by | 9 prosinca, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Neki vrlo često zaboravljaju povesti brigu o sebi iako je to vrlo bitna stavka za naše dobro. Donosimo četiri važna razloga zašto još danas trebate odvojiti malo slobodnog vremena i posvetiti se sebi.

Zdravlje

Briga o tijelu vrlo je važna da biste imali dovoljno energije za sve obveze u toku dana i ojačali imunitet. Jedna od najboljih taktika je “zelena prehrana”, vježbanje bar tri puta tjedno i dovoljno sna.

Ljepota

Sreća i ljepota idu ruku pod ruku, jer nam sreća daje poseban sjaj. Spavate li bar sedam sati dnevno? Radite li pauze na poslu? Odvajate li bar sat vremena dnevno samo za sebe i ono što volite?

Ljubav

Postavlja se jednostavno pitanje – ako se ne osjećate dobro i zadovoljno u svojoj koži, kako ćete biti raspoloženi za druge? Partner je najčešće prva osoba na kojoj iskaljujemo nezadovoljstvo i frustracije, što može dovesti i do većih problema od svađe. Prvo treba naučiti voljeti sebe.

Bol

Svi nosimo emotivnu prtljagu iz prošlosti, ali imamo priliku umanjiti tu bol ili učiniti to da ona potpuno nestane – radom na sebi. Drugim riječima, vrijeme je da dobrotu i suosjećanje razvijete i za sebe, i stvorite najveće prijateljstvo od svih – sa samim sobom.