Savjeti za pravilno čišćenje lica

by | 3 siječnja, 2014

Čišćenje lica najvažniji je korak u njezi kože. Da bi koža bila zdrava i lijepa, potrebno je da bude temeljito čista kako bi mogla upiti hranjive sastojke iz kreme. Čišćenje lica nikako ne biste trebali preskakati ili pogrešno raditi, pa vam stoga donosimo savjete uz koje ćete pravilno i temeljito očistiti lice.

Tip kože – Sredstvo za čišćenje lica trebali biste prilagoditi vašem tipu kože. Ako imate masnu, odlučite se za gelove i losione koji će je dubinski očistiti. Suhoj koži potrebna su mlijeka koja ju neće isušivati, a osjetljivoj preparati sa što manje kemikalija. Hidratantne pjene i mlijeka, te maramice za čišćenje odgovaraju svakom tipu kože, pa ih u hitnim situacijama možete posuditi od sestre ili prijateljice.

Nemojte trljati kožu – Kožu trebate čistiti nježno. Izbjegavajte trljanje, guljenje i slične grube pokrete.

Ne pretjerujte s pilingom – Piling je neophodan, ali s njim svakako ne biste trebali pretjerivati. Radite ga jednom ili dva puta tjedno, te vodite računa da je prilagođen vašem tipu kože.

Dobro isperite – Ostatke sredstva za čišćenje trebali biste temeljito isprati kako ne bi zatvorili pore i uzrokovali pojavu mitesera i prištića.

Pažljivo skinite vodootpornu maskaru – Čišćenje vodootporne maskare ponekad može biti zaista teško. No, umjesto da grubo trljate i pokušavate skinuti maskaru dvofaznim čistačima, poslužite se s malo baby ulja. Ulje nanesite na vaticu, pritisnite na trepavice, zadržite nekoliko sekundi, a potom nježno skinite ostatke maskare.

Izvor: ljepota.ba