Šaumrole s kestenom

by | 17 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje, ulje
  • 300 g zaslađenog kesten pirea
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • 1 žlica čokolade u prahu
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

1. Lisnato tijesto istanjiti u pravokutnik debljine 3 mm. Potom okruglim zupčastim nožem rezati trake širine 2 cm.
2. Kalupe za šaumrole nauljiti pa oko njih uviti trake od tijesta tako da se na rubovima preklapaju. Pleh obložiti papirom za pečenje i poslagati u njega rolice. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene.
3. Posebno umutiti slatko vrhnje u čvrst šlag pa pomiješati s kesten pireom i čokoladom u prahu, te izmiksati.
4. Ohlađene rolice prerezati napola, a potom ih pomoću slastičarske vrećice napuniti smjesom od kestena.
5. Čokoladu otopiti s maslacom i njome preliti rolice.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept