Šarlota s malinama

by | 26 siječnja, 2013

Za 10 osoba

POTREBNO JE:

  • 400 g piškota
  • 3 dl mlijeka

Za kremu:

  • 350 g zamrznutih malina
  • 5 žumanjaka
  • 6 žlica šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 5 dl mlijeka
  • 2 pune žlice gustina
  • 100 g bijele čokolade
  • 20 g želatine
  • 4 dl slatkog vrhnja

PRIPREMA:

Krema:
1. Žumanjke umutiti sa šećerom, 1 dl mlijeka i gustinom te dobro izmiješati da ne ostanu grudice.
2. Preostalo mlijeko pomiješati s vanilin šećerom i ostaviti da proključa.
3. U uzavrelo mlijeko dodati smjesu od žumanjaka i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
4. U toplu kremu od žumanjaka dodati izlomljenu bijelu čokoladu i miješati dok se ne otopi. Pripremljenu kremu ostaviti da se ohladi.
5. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
6. Želatinu preliti sa 8 žlica vode i ostaviti da nabubri.
7. U ohlađenu kremu od žumanjaka dodati šlag od slatkog vrhnja, zamrznute maline i želatinu, pa polako promiješati.
8. Odgovarajuću staklenu posudu obložiti piškotama natopljenima u mlijeko. Preko njih preliti pripremljenu kremu te ju prekriti preostalim natopljenim piškotama.
9. Pripremljenu tortu staviti u zamrzivač da se stegne. Zatim tortu izvaditi iz zamrzivača, ostaviti kratko da se opusti, izvrnuti je naopačke i ukrasiti po želji.

Izvor: Dobra hrana