

Za 10 osoba

POTREBNO JE:
- 400 g piškota
- 3 dl mlijeka
Za kremu od kestena:
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- 1 kiselo vrhnje
- 300 g kesten-pirea
- 60 g šećera u prahu
- 1 žlica ruma
Za kremu od vanilije:
- 3 žumanjka
- 4 dl mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 5 žlica šećera
- 150 g margarina
- 3 žlice gustina
PRIPREMA:
Krema od kestena:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag pa dodati šećer u prahu i mutiti dok se ne otopi.
2. Kesten-pire pomiješati s rumom. Dodati u njega šlag od slatkog vrhnja i polako promiješati.
Krema od vanilije:
1. U manju zdjelu uliti 3 dl mlijeka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mlijeko sa žumanjcima, vanilin šećerom i gustinom. Uliti u proključalo mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. Potom skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
3. U ohlađenu kremu dodati omekšani margarin i umutiti mikserom.
Završni postupak:
1. Duguljast pravokutni kalup obložiti najlonom. Dno i bočne stranice kalupa obložiti piškotama natopljenima u mlijeko.
2. Preko podloge od piškota naliti kremu od vanilije i poravnati. Zatim ju prekriti redom natopljenih piškota pa doliti kremu od kestena i opet prekriti piškotama.
3. Pripremljenu tortu staviti u zamrzivač da se stegne. Potom je izvaditi, ostaviti da se otpusti, izvrnuti naopačke i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



