Šarlota od čokolade

by | 16 ožujka, 2013

Sastojci:

  • 400 g piškota
  • 3 dl mlijeka
  • 2 žlice ruma

Za kremu:

  • 4 jaja
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 50 g maslaca
  • 0,5 dl likera od čokolade
  • 100 g šećera u prahu
  • 150 g čokolade

Priprema:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke sa šećerom i likerom od čokolade.
3. U posudi za kuhanje na pari otopiti izlomljenu čokoladu pa dodati maslac i kuhati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
4. Kada se krema od čokolade ohladi, pomiješati ju sa žumanjcima i dobro izmiješati.
5. Zatim dodati šlag od slatkog vrhnja, snijeg od bjelanjaka i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.

Završni postupak:

1. Piškote namakati u mješavinu mlijeka i ruma pa njima obložiti dno i bočne stranice okruglog kalupa za tortu.
2. Preko podloge od piškota politi pripremljenu kremu i poravnati.
3. Gotovu tortu staviti u zamrzivač da se stegne. Zatim je izvaditi, ostaviti kratko da otpusti pa je izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji.

Izvor: Dobra hrana