


Sastojci:
- 400 g piškota
- 3 dl mlijeka
- 2 žlice ruma
Za kremu:
- 4 jaja
- 3 dl slatkog vrhnja
- 50 g maslaca
- 0,5 dl likera od čokolade
- 100 g šećera u prahu
- 150 g čokolade
Priprema:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg.
2. Posebno umutiti žumanjke sa šećerom i likerom od čokolade.
3. U posudi za kuhanje na pari otopiti izlomljenu čokoladu pa dodati maslac i kuhati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
4. Kada se krema od čokolade ohladi, pomiješati ju sa žumanjcima i dobro izmiješati.
5. Zatim dodati šlag od slatkog vrhnja, snijeg od bjelanjaka i polako promiješati da se dobije ujednačena smjesa.
Završni postupak:
1. Piškote namakati u mješavinu mlijeka i ruma pa njima obložiti dno i bočne stranice okruglog kalupa za tortu.
2. Preko podloge od piškota politi pripremljenu kremu i poravnati.
3. Gotovu tortu staviti u zamrzivač da se stegne. Zatim je izvaditi, ostaviti kratko da otpusti pa je izvaditi iz kalupa i ukrasiti po želji.
Izvor: Dobra hrana



