

Za 10 osoba

Potrebno je:
- 400 g piškota
- 3 dl mlijeka
Za kremu:
- 250 g mascarpone sira
- ribana kora 1 limuna
- 3 dl slatkog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- 1 vrećica želatine u prahu
- 400 g banane
- 1 bezbojni preljev za kolače
Priprema:
Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag.
2. Želatinu preliti sa 4 žlice vode i ostaviti da nabubri.
3. Mascarpone sir pomiješati sa šećerom u prahu i umutiti mikserom. Dodati želatinu, šlag od slatkog vrhnja i ribanu koricu limuna te promiješati.
4. Na kraju dodati 300 g banana narezanih na kockice i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Okrugao kalup za tortu obložiti folijom. Dno i bočne stranice kalupa prekriti piškotama natopljenima u mlijeko.
2. Preko podloge od piškota nanijeti pripremljenu kremu od sira i poravnati.
3. Preostale banane narezati na ploške pa ih poslagati odozgo tako da se na krajevima preklapaju.
4. Preljev za kolače pripremiti prema uputama s vrećice, a kada se počne želirati, polako ga žlicom prelijevati preko banana.
5. Gotovu tortu staviti u zamrzivač da se stegne, a zatim je izvaditi iz kalupa.
Izvor: Dobra hrana



