Šarena rolada

by | 14 svibnja, 2013

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • 100 g šećera
  • 2 žlice čokolade u prahu
  • 400 g džema od jagoda
  • 3 dl slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 banane

Za dekoraciju:

  • 2 dl slatkog vrhnja

Priprema:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom pa dodati snijeg od bjelanjaka i promiješati. Zatim dodati brašno, gustin i polako promiješati.
3. Pripremljenu smjesu podijeliti na 2 dijela, pa u jedan dio dodati čokoladu u prahu i promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega naizmjence žutu i smeđu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Pečeni biskvit uviti u vlažnu krpu.
5. Posebno umutiti slatko vrhnje u čvrst šlag a zatim dodati otopljenu čokoladu i umutiti mikserom.
6. Omekšalu koru razviti i premazati džemom od jagoda. Zatim rasporediti šlag od čokolade i uzdužno utisnuti 2 banane. Koru pažljivo zarolati.
7. Posebno umutiti preostalo slatko vrhnje i premazati roladu.

Izvor: Dobra hrana