Sarah Jessica Parker poslala snažnu poruku o mentalnom zdravlju putem emotivnog filma

by | 14 rujna, 2020

Pandemija koronavirusa, socijalna izoliranost te ostale promjene koje nam je donijelo “novo normalno”, u mnogim ljudima izazvale su gomilu emocija.

Zbog svega toga, od početka pandemije raste broj ljudi koji se bore sa psihičkim bolestima i emocionalnim poteškoćama. Ako vam je cijela situacija s koronom poremetila rutinu te u vama izazvala promjene s kojima se teško nosite, Sarah Jessica Parker poručuje vam da niste sami. Inside & Outwards novi je kratki film nastao u suradnji Nacionalnog saveza mentalnih bolesti, Njujorškog gradskog baleta te popularne glumice koja ima ulogu pripovjedačice.

Parker nam nije strana kad je u pitanju pripovijedanje. Njezin nas je glas vodio kroz svih šest sezona popularne serije Seks i grad. No njezin posljednji projekt, premijerno objavljen 10. rujna u sklopu Svjetskog dana prevencije samoubojstava, naglasak ima na teškim emocijama izazvanim pandemijom i izolacijom. Film prikazuje živote nekoliko osoba u karanteni. “Čini ti se kako svi čine više od tebe, koristeći slobodno vrijeme za osobni rast, dok se ti ne možeš ustati iz kreveta”, kaže u jednom dijelu Parker, ističući ono što je u karanteni mučilo mnoge.

No kako sama poruka filma kaže, bitno je preživjeti dan, bitno je biti u redu. Neki su dani užasno teški, neki su dani za kuhanje, ples, šminkanje i smijeh. “Na kraju dana, kad zaplješćeš svim svojim herojima, nemoj zaboraviti da postoji još jedna osoba kojoj trebaš zahvaliti. Ona osoba koja je bila tu cijelo vrijeme. Ona koja je bila jača nego što misli. Ona koja je rasla kroz bol i ludilo. Ta osoba si ti”, kaže Parker na samom kraju filma koji će, sigurni smo, u vama probuditi gomilu emocija i zbog kojeg ćete si zahvaliti na vlastitoj snazi.

Screenshot: YouTube