Ovo je desetljeće u kojem žene imaju najviše samopouzdanja, pokazalo je istraživanje

by | 19 listopada, 2020

Čak tri četvrtine žena kaže da u petom desetljeću života imaju više samopouzdanja nego u 20-ima, zadovoljnije su svojim tijelom te osjećaju manje posljedice stresa.

Stara izreka kaže kako život počinje u 40-ima, no izgleda da su žene najzadovoljnije u petom desetljeću života, pokazalo je istraživanje britanske tvrtke Cotton Traders na više od 2000 žena u dobi od 40. do 74. godine.

Prema njemu, čak 75 posto žena tvrdi da u 50-ima više samopouzdanja nego u 20-ima, a trećina njih kaže kako sada izgledaju bolje nego u mlađoj dobi.

Svaka sedma žena u 50-ima smatra da je sada seksepilnija i u boljoj fizičkoj kondiciji nego ikad prije u životu, a kao najveću promjenu navode prestanak brojanja kalorija, opterećivanja s težinom te okretanje vježbanju i zdravom načinu života.

Pri ulasku u srednju dob, gotovo polovica žena prekida s dijetama, a 33 posto njih redovito vježbaju kako bi ostale u formi. Iako imaju više novaca nego u mladosti, 66 posto žena troši manje na kozmetičke proizvode i tretmane za uljepšavanje.

Žene su u 50-ima mudrije, iskusnije, zadovoljnije sa svojim odnosima i ne osjećaju toliku potrebu da zadive druge već teže tome da sa sobom budu na miru i sretne, zaključila je glasnogovornica tvrtke koja je provela studiju, piše Daily Mail.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Pexels