Prirodne namirnice, zdrava hrana, radionice, izložbe, promocije… Zvuči zanimljivo? Vodimo vas tamo!

Po prvi put na jednome mjestu u isto vrijeme

by | 27 studenoga, 2023

Četverodnevni sajmovi posvećeni hrani i zdravim stilovima života za manje od dva tjedna očekuju vas na Zagrebačkom Velesajmu.

Smješteni u zatvorenim paviljonima, nude bogati izlagački, prodajni i edukacijski segment. Već tradicionalno podijeljeni u programske cjeline – Hrana, KrOnoplja Organica, APItera i Mystic, donose brojne zanimljivosti.

Zemlja partner Sajmova hrane i zdravog življenja je Indija. Njihov zanimljiv program i kolektivni nastup obilježit će radionice joge i ayurvede.

Uz to, tijekom sajmova predstavit će se jedna od najvećih indijskih tvrtki koja proizvodi visokokvalitetne ayurvedske pripravke i hranu. U indijskoj godini, u znaku prosa, poseban će naglasak biti na njegovom korištenju u svakodnevnoj prehrani. I onda ono najbolje – degustacije!

Raskošna prodajna paleta zdravih namirnica od ulja, sireva, orašastih plodova, papričica, zdravih slastica, meda, domaće zimnice, salate iz kapsule, agruma i sve do brojnih proizvoda označenih oznakama izvornosti i kvalitete, prvo je što će se naći pred vama kad zakoračite na sajmove. Iako o vodi posebno ni ne pričamo, doživljavamo je kao nešto normalno i pri ruci, saznajte koje dobrobiti donosi prirodna mineralna negazirana voda.

Zaustavite se svakako i uz izložbene prostore s ponudom prirodnih rješenja za razne zdravstvene tegobe, upoznajte nove proizvode prirodne kozmetike, ali poslušajte o metodama alternativne medicine. Ovo će biti prilika i za uvjeriti se kako izravnati kralježnicu i tijelo bez dodira i boli, ali i vidjeti kako biljke postaju glazbenice ili kako se duhovna tehnologija “pretače” u nakit.

Najavljujemo zanimljivu temu, “Unaprjeđenje održivog turizma kroz primjenu biodinamičkih poljoprivrednih praksi”, kroz koju će nas voditi dr. sc. Dijana Posavec. Predstavnica je Centra dr. Rudolf Steiner, referentnog centra za biodinamičku poljoprivredu u Hrvatskoj. Misija im je promicanje održivih rješenja za izazove zaštite okoliša te socijalne i prehrambene politike 21. stoljeća.

Younity Croatia zainteresiranim će posjetiteljima govoriti o alatima i tehnikama pomoću kojih se može ostvariti unutarnji potencijal. Kako stvaramo vlastitu sudbinu? Kako do ključa vlastitog blagostanja? Odgovori i na ta pitanja čekaju vas na našim jedinstvenim sajmovima.

Gong PUJA priprema cjelonoćno meditativno bdijenje uz glazbu gongova, popularni Krešimir Mišak plemensku diskusiju o budućnosti transhumanizma. Dr. Semir Osmanagić predstavit će svoje razgovore s umjetnom inteligencijom, ali i knjigu “Ljekovita energija bosanskih piramida”. Od zanimljivih promocija skrećemo pozornost i na svjetsku inovaciju, apiterapiju za djecu i prvi strukovni priručnik o apipedagogiji.

Partneri i izlagači ponudit će i orgoenergetske tretmane iscjeljenja, novitet na svjetskom tržištu na kojima se tretiraju i fizičke i psihičke bolesti. Nadalje spremaju se i radionice o tome kako se zaštititi od negativnih energija, edukacije o nordijskom hodanju….

Čekaju vas i aktualnosti vezane za primjenu i prodaju medicinske konoplje, degustacije zdrave hrane i napitaka, radionice izrade biodinamičkih preparata, ponuda proizvoda stvorenih za blagdanske poklon-paketiće, praktično indoor vrtlarenje, ali i male edukativne urbane radionice Vesele Motike i Botanike o unutarnjem uzgoju biljaka.

Spremne su i dvije izložbe – osobe s invaliditetom s područja Samobora pripremaju izložbu radova napravljenih tehnikom točkanja, a druga je atraktivna izložba traktora oldtimera!

Ovo je samo kratka najava bogatog programa sajmova pa vas pozivamo da nam se, za pravi doživljaj, pridružite u terminu od 30. studenoga do 3. prosinca!

Radno vrijeme i cijene ulaznica

 

Vodimo vas na sajam!

Želite li osvojiti ulaznice za Sajam hrane i zdravog življenja, ono što trebate napraviti jest:

Dijelimo 3 x 2 ulaznice, a nagradni natječaj traje do 29. studenoga, nakon čega ćemo nasumično odabrati dobitnike.

Sretno!

 

 

Fotografije: Ground Picture/Shutterstock