Naučite prevladati krize uz ovih nekoliko savjeta

by | 19 prosinca, 2019

Riješite se loših vibracija, udaljite se od tog muškarca, neiskrenog prijateljstva, stresnog posla ili bilo čega drugoga što vam otežava život…

Događa se da sami sebi ne možete pomoći i vrtite se ukrug s problemima. Nedostaje vam odlučnosti ili niste sigurni kako se izvući iz situacija koje vam odavno zadaju glavobolje. U samo pet koraka možete izaći iz toga.

Priznajte sebi kako to zapravo utječe na vas
Nije sjajno, ali kome je, odgovor je koji dajete kad vas pitaju kako ste. Vrijeme je da pravu istinu zapišete na papir. Napravite popis. Navedite da loše spavate, ne jedete, imate grč u želucu, osjećate nemir… Kad to vidite crno na bijelo, nećete se moći zavaravati i dobit ćete motivaciju za reći – sad je dosta!

Zapitajte se: Je li to bitno za budućnost?
Hoće li vam trenutna loša veza biti važna kada se na nju osvrnete za par godina? Odgovor je: vjerojatno ga se nećete niti sjećati.

Pogledajte stvar iz druge perspektive
Šef s kojim ste se loše slagali osramotio vas je pred kolegama i dali ste otkaz. Nemojte na to gledati kao na katastrofu nego kao na priliku da pronađete bolji posao s kvalitetnijim međuljudskim odnosima.

Ograničite vrijeme za kukanje
Na pet minuta. To je dovoljno da budete bijesni ili tužni. A onda – obrišite suze i napravite plan!

Vizualizirajte i minorizirajte
Zamislite stvar koja vas muči kao fotografiju koja će početi odmicati od vas, sve dalje i dalje, dok na kraju potpuno ne nestane i ne izblijedi.

Foto: Unsplash