Ružice s čokoladom

by | 31 siječnja, 2014

Sastojci:

  • 500 g glatkog brašna tipa 400
  • 1/2 svježeg kvasca
  • 2 žlice šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 2 dl mlijeka
  • 100 g margarina
  • 1 limun
  • 200 g mliječne čokolade
  • 1 jaje
  • ulje

Priprema:

1. U dubljoj posudi pomiješati mlako mlijeko, svjež kvasac, žlicu šećera i žličicu brašna. Dobro izmiješati i ostaviti na toplom da nadođe.
2. U posudu za miksanje staviti polovinu brašna, dodati nadošao kvasac, omekšali margarin, šećer, vanilin šećer i ribanu koricu limuna te polako promiješati. Postepeno dodavati ostatak brašna i mijesiti dok se tijesto ne počne odvajati od prstiju. Zamiješeno tijesto ostaviti na toplom da nadođe.
3. Nadošlo tijesto istanjiti na debljinu od 4 mm, a zatim modlicom za krafne oblikovati krugove.
4. Na svaki krug tijesta staviti po kocku čokolade, a potom presavinuti dva puta napola prema uputama sa slike da bi se dobio trokut od tijesta.
5. Kalupe za muffine nauljiti i posipati brašnom. Zatim u njih stavljati po tri punjena trokuta sa završecima okrenutima prema gore kako bi se dobio izgled ružica.
6. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumene.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept