Make-up lookovi koji bi vas mogli nagovoriti na korištenje ružičaste boje

by | 26 svibnja, 2020

Jedan savjet koji smo definitivno usvojili od poznatih visažista jest onaj o korištenju iste boje na kapcima, obrazima i usnama, što će rezultirati vrlo chic lookom koji odiše elegancijom.

U tom nam je naumu ružičasta boja glavni saveznik jer ona ima svojevrsni efekt osvježavanja lica, no dobro je znati da postoji još puno načina na koje ružičastu boju možemo uvrstiti u svoj make-up look.

Naravno, ovisno o vašem tenu, potrebno je odabrati pravu nijansu ružičaste. Primjerice, ako je vaša koža vrlo svijetla, birajte jednako nježne nijanse. Ako je vaša koža između svijetle i tamne, slobodno se poigrajte nešto tamnijom ružičastom, dok će tamnija koža dobro podnijeti i jaku ružičastu nijansu. Ipak, pravila su tu da bi se kršila, pa će najbolje biti da se sami poigrate ružičastom bojom te dođete do one nijanse koja najbolje naglašava vaš ten, boju očiju…

Kako bismo vas inspirirati, sakupili smo nekoliko make-up lookova koji u fokusu imaju upravo ružičastu boju jer vjerujemo da će vam olakšati pronalaženje pravog looka.

Monokromatski

Ovaj look je savršen primjer kako ružičasta boja može divno izgledati na vrlo svijetloj koži. Visažistica Katie Jane Hughes svijetlo ružičastim sjenilom naglasila je oči, rumenilom je blago naglasila jagodice, dok je za usne koristila nude ruž.

Svježe i mladenački

Suptilni roskasti look moguće je postići baby ružičastim sjenilom s blagim shimmerom, jednakom nijansom na usnama te samo malo nježno ružičastog rumenila na obrazima.

Ružičasto + crveno

Wow efekt moguće je postići kombiniranjem crvene boje na usnama i ružičastog sjenila. Pripazite samo da je ostatak lica čist, tj. da je eventualni potez tušem na kapcima vrlo uredan.

Glossy ružičasta

Ružičasta nijansa s pomalo sjajnim, hladnim odsjajem i nude boja ruža na usnama dobra je kombinacija. Za ovaj look kombinirajte mat sjenila i ona sa sedefastim sjajem koja ćete dodati samo u vidu naglasaka na sredinu kapaka.

Fokus na usnama

Želite li kreirati što prirodniji look, ružičastu možete koristiti samo na usnama, dok za ostatak lica koristite bež, prirodne nijanse. Ovaj će look posebno dobro stajati maslinastom tenu. U ovom slučaju na usnama možete koristiti sjajilo intenzivnije ružičaste boje.

Potez tušem

Samo jedan potez tušem u neonskoj ružičastoj nijansi bit će dovoljan za kreiranje zapaženog make-up looka. Ovaj tuš kombinirajte s nude nijansama na ostatku lica.

Foto: Instagram