RUŠIMO NAJVEĆI ŽENSKI MIT! Ne postoje sinkronizirane mjesečnice!

by | 13 travnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ako stavite bilo koji broj žena u jednu prostoriju, vjerojatnost da njih nekoliko ima menstruaciju u isto vrijeme je velika.

Većina žena vjeruje da zbilja postoji nešto kao “sinkronizirane menstruacije” između žena koje provode puno vremena zajedno. Baš kao ona scena u seriji “Seks i grad”, kad Carrie i cure shvate da sve imaju menstruaciju u isto vrijeme.

Mit da se ženski hormoni šire s jedne na drugu kad se žene duže druže, i onda u isto vrijeme počnu krvariti, jest samo to – mit. Nije to nikakav znak “ženske snage” ili nešto slično.

Kao i uvijek, znanost je uništila zabavu.

Prema novom istraživanju aplikacije za plodnost Clue i Sveučilišta u Oxfordu, sinkronizirana mjesečnica ne postoji.

Kako je prenio “The Guardian”, najnovije istraživanje o “sinkroniziranim menstruacijama” najveće je do sada, a obuhvatilo je 360 parova žena koje žive zajedno i analizirao tri uzastopna menstrualna ciklusa svakog para.

Otkrili su da velika većina, točnije 273 para od njih 360, ima velike razlike u ciklusima.

Poklapanje menstruacija je više slučajnost nego znak ženske bliskosti.

“Prilično je teško da je sinkronizacija mjesečnice neki fenomen”, poručila je Marija Vlajic iz aplikacije Clue za “The Guardian”. “Napravili smo i statističke testove i otkrili da razlike u ciklusima zapravo postaju sve veće s vremenom. To ne znači da par više nije sinkroniziran, nego da nije bio ni na samom početku.”

Gledajte to ovako: Svaki menstrualni ciklus na planetu varira. Vaš menstrualni ciklus se sigurno promijenio nekoliko puta tijekom vremena, a možda se promijeni i tijekom godine. To znači da se u nekom trenutku može poklopiti sa ženama s kojima ste bliske. Nema nikakve mistične, vještičje moći. To je samo puka koincidencija.

Ipak, i dalje može biti zabavno kad shvatite da vi i vaša prijateljica/sestra prolazite u isto vrijeme menstrualne muke.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: MTV.COM.HR