Bliži se još jedna donatorska utrka “Run for Down”. Pridružite se!

by | 14 svibnja, 2024

Atletski klub Perpetuum Mobile organizira treću po redu donatorsku utrku RUN FOR DOWN u suradnji s Udrugom za sindrom Down grada Zagreba! Utrka će se održati u subotu, 18. 5. 2024. u parku Bundek! Možete sudjelovati u utrci trčanja 5000 m ili hodanja 1700 m.

I ove će se godine na “maloj” utrci (trčanje 150 metara) natjecati djeca s Downovim sindromom pa ih svakako dođite podržati i navijati! Nakon i za vrijeme utrka bit će organizirane sportske i likovne radionice za djecu pod vodstvom volontera i terapeuta udruge te druženje uz glazbu i ples. Sav prihod od uplaćenih kotizacija ide za Udrugu Down.

Udruga sindrom Down zastupa interese svih osoba s Down sindromom Grada Zagreba i Zagrebačke županije, djeluje od 1999. godine i broji više od 280 članova osoba sa sindromom Down. Aktivno provodi više programa, uključena je u puno projekata, provodi razne radionice. Programom rada pružaju podršku osobama s Down sindromom od najranije dobi, kroz vrtićki, predškolski i školski uzrast, pa sve do pripreme za osamostaljivanje. Cilj projekta utrke Run For Down jest širenje svijesti o važnosti sporta koji pozitivno utječe na biološki i psihosocijalni razvoj. Svako uključivanje u sportske aktivnosti izravno utječe na poboljšanje motoričkog razvoja i socijalizaciju osoba s Down sindromom.

Rad udruge i programi koje provodi financiraju se isključivo od donacija i projekata.

Startni paketi sadrže startne brojeve s čipom za mjerenje vremena, atletske dry fit majice s logom utrke (za prijave i uplate do 5. 5. 2024.!), a svi natjecatelji koji završe utrku dobivaju finišersku medalju, dok su za prva tri mjesta osigurane i bogate nagrade sponzora.

Podizanje startnih paketa bit će organizirano u petak, 17. 5. od 15:00 do 19:00 u Burger&Beer Bar Mrav, Avenija Dubrovnik 15 (Velesajam). Podizanje paketa za druge osobe moguće je uz predočenje osobne iskaznice osobe za koju se podiže te u subotu, 18. 5. u startno-ciljnom prostoru od 08:30 do 09:30 za trkače koji dolaze izvan Zagreba.

Povedite djecu, rođake, prijatelje i zabavite se družeći se s djecom s Downovim sindromom. Svi ste dobrodošli!

Ambasadori utrke su naš proslavljeni gimnastičar Tin Srbić, kapetan GNK Dinamo Arijan Ademi i glumica i maratonka Ecija Ojdanić.

Svi ostali detalji i raspored događanja su na liku za prijavu. Vidimo se 18. 5. na Bundeku!

Foto: PeopleImages, vladans /iStock via Getty Images Plus