Rujan rezervirajte za Park šumu Jankovac, rekreaciju i piknik

Manifestacije i aktivnosti na otvorenom u Parku prirode Papuk

by | 7 rujna, 2021
park šuma jankovac, park prirode papuk

Ako tražite mjesto koje će vam ponuditi rekreaciju, uživanje u prirodi i druženje na otvorenom, ove sezone nemojte prepustiti ništa slučaju i uputite se u Park prirode Papuk, gdje će rujan biti obilježen s nekoliko manifestacija.

“Papuk Lucky trail”

Prva od njih, “Papuk Lucky trail”, utrka je koja će okupiti stotine natjecatelja koji će u sportskom duhu ujediniti ljubav prema prirodi, rekreaciji i druženju. Lucky Trail Papuk je timska trail utrka, novi atraktivni format utrke. Na njemu sudjeluju tročlani timovi koji trče na tri staze u Parku prirode Papuk, sa startom i ciljem na izletištu Jankovac. Utrka se održava u subotu 11. 9. 2021. s početkom u 10 sati, start i cilj utrke nalaze se ispred Planinarskog doma Jankovac.

“wine not?!” Vinski piknik

U drugu subotu, 18. 9. 2021. godine, boje jeseni preduhitrit će se bojama i okusima vina. Vinski piknik na planini, četvrti je od pet događaja u nizu pod nazivom „wine not?!“ u organizaciji Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije, lokalnih turističkih zajednica i turističke agencije Draft. Vinski piknik na Jankovcu počinje u 16 sati.

Na snagu stupa i novi cjenik ulaznica pa će individualna ulaznica od ponedjeljka do petka ostati 10 kuna, a vikendom i blagdanima ulaznica će stajati 20 kuna. Dobna granica za besplatnu ulaznicu za djecu pomiče se s dosadašnje četiri na sedam godina.

park šuma jankovac, park prirode papuk

park šuma jankovac, park prirode papuk

Cijena stručnog vođenja i edukativnih programa ostaje ista.

“Očekujemo da će epidemiološka situacija dozvoliti da provedemo sve planirane manifestacije po kojima je jesen na Jankovcu poznata, a to je u prvom redu i Srednjovjekovni viteški turnir na Jankovcu u listopadu, a uskoro ćemo posjetitelje upoznati i s novim ulaganjima u infrastrukturu Park šume Jankovac”, izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Odgovornim ponašanjem pridržavajući se epidemioloških mjera pridružite se nadolazećim mjesecima na Papuku koji svojim sadržajem podsjećaju na predpandemijsko vrijeme.

park šuma jankovac, park prirode papuk

Izvor i foto:pp-papuk.hr