Romanov kocke

by | 2 prosinca, 2013

Sastojci:

Za koru I:

  • 10 bjelanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 4 žlice brašna
  • 4 žlice mljevenih keksa
  • 200 g sjeckanih oraha

Za koru II:

  • 250 g lisnatog tijesta

Za kremu:

  • 10 žumanjaka
  • 10 žlica šećera
  • 300 g maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 2 žlice ekstrakta maline

Priprema:
Kora I:
1. Umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer muteći mikserom dok se ne otopi.
2. U šaum od bjelanjaka dodati brašno, mljevene kekse i sjeckane orahe pa polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje te u njega uliti pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ˚C 20 min. Pečenu koru uzdužno prerezati napola kako bi se dobila dva pravokutnika.
Kora II:
1. Lisnato tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm i ispeći u plehu od kore I, a potom uzdužno prerezati napola.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke i šećer pa umutiti na pari.
2. Posebno izmiksati maslac i šećer u prahu te pomiješati s ohlađenom smjesom od žumanjaka i dobro izmiješati.
3. Dobivenu kremu podijeliti na dva dijela, pa u jedan dio dodati ekstrakt maline i promiješati.
Završni postupak:
Kolač premazivati na sljedeći način: kora od lisnatog tijesta – 1/2 žute kreme – kora – krema od malina – kora – 1/2 žute kreme – lisnato tijesto.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept