Rolada s vanilijom i malinama

by | 13 veljače, 2013

Kora:

  • 4 jaja
  • 100 g šećera
  • 50 g brašna
  • 50 g gustina
  • 2 žlice kakaa

Za kremu I:

  • 4 dl mlijeka
  • 1 puding od vanilije
  • 4 žlice šećera
  • 125 g margarina

Za kremu II:

  • 500 g zamrznutih malina
  • 3 žlice šećera
  • 10 g želatine u prahu
  • 1 žlica gustina

Za dekoraciju:

  • 2 krem šlaga od vanilije

Priprema:

Kora:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati kremu od bjelanjaka s kremom od žumanjaka, dodati brašno, gustin i kakao te promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.

Krema I:

1. Puding od vanilije skuhati s malo šećera u 4 dl mlijeka.
2. U ohlađeni puding dodati omekšani margarin i umutiti mikserom.

Krema II:

1. Maline pomiješati sa šećerom i gustinom pa kratko prokuhati.
2. Kremu od malina skloniti sa štednjaka te dodati u njega nabubrenu želatinu i dobro izmiješati. Ostaviti da se ohladi.

Završni postupak:

1. Ohlađenu koru premazati kremom od vanilije, a zatim preko njega rasporediti želiranu kremu od malina i zarolati.
2. Odozgo premazati umućenim krem šlagom od vanilije.

Izvor: Dobra hrana