


Kora:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 2 žlice kakaa
Za kremu I:
- 4 dl mlijeka
- 1 puding od vanilije
- 4 žlice šećera
- 125 g margarina
Za kremu II:
- 500 g zamrznutih malina
- 3 žlice šećera
- 10 g želatine u prahu
- 1 žlica gustina
Za dekoraciju:
- 2 krem šlaga od vanilije
Priprema:
Kora:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim dodati 25 g šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom.
3. Pomiješati kremu od bjelanjaka s kremom od žumanjaka, dodati brašno, gustin i kakao te promiješati.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za koru. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Pečenu koru uviti u vlažnu krpu i ostaviti da se ohladi.
Krema I:
1. Puding od vanilije skuhati s malo šećera u 4 dl mlijeka.
2. U ohlađeni puding dodati omekšani margarin i umutiti mikserom.
Krema II:
1. Maline pomiješati sa šećerom i gustinom pa kratko prokuhati.
2. Kremu od malina skloniti sa štednjaka te dodati u njega nabubrenu želatinu i dobro izmiješati. Ostaviti da se ohladi.
Završni postupak:
1. Ohlađenu koru premazati kremom od vanilije, a zatim preko njega rasporediti želiranu kremu od malina i zarolati.
2. Odozgo premazati umućenim krem šlagom od vanilije.
Izvor: Dobra hrana



