


Sastojci:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 75 g gustina
- 75 g brašna
- naribana korica limuna
- 200 g marelica iz kompota
- 10 g želatine u prahu
- 250 g ricotta sira
- 2 dl slatkog vrhnja
- 100 g bijele čokolade
- 100 g šećera u prahu
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i s 50 g šećera umutiti u čvrst šaum.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom, dodati šaum od bjelanjaka, brašno, gustin i naribanu koricu limuna, pa polako promiješati kuhačom.
3. Pravokutni pleh obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni. Pečeni biskvit uviti u vlažnu krpu.
Krema:
1. Umutiti sir, izmiksane marelice i šećer u prahu.
2. Dodati nabubrenu želatinu, šlag od slatkog vrhnja i ribanu bijelu čokoladu, te polako promiješati kuhačom.
Završni postupak:
Biskvit premazati pripremljenom kremom i zarolati.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



