


Sastojci:
Za biskvit:
- 4 jaja
- 120 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 3 žlice tople vode
- 100 g brašna
- 25 g gustina
- 25 g kakaa
- 1 prašak za pecivo
Za kremu:
- 4 dl slatkog vrhnja
- 10 g želatine u prahu
- 0,5 dl likera od mente
- 200 g čokolade s mentom
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti.
2. Posebno umutiti žumanjke s tri žlice vruće vode, šećerom i vanilin šećerom.
3. Spojiti smjesu od žumanjaka sa šaumom od bjelanjaka, a zatim dodati mješavinu brašna, gustina, kakaa i praška za pecivo i polako promiješati.
4. Od pripremljene smjese u plehu obloženom papirom za pečenje na 200 ˚C ispeći biskvit. Topao biskvit pomoću vlažne krpe uviti u roladu.
Krema:
1. Želatinu preliti sa 4 žlice hladne vode i ostaviti da nabubri. Zatim ju preliti likerom od mente i šlagom od slatkog vrhnja.
2. Potom dodati ribanu čokoladu od mente i promiješati.
Završni postupak:
Koru premazati sa 2/3 kreme od mente pa zarolati. Preostalom kremom premazati roladu i posipati ribanom čokoladom.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



