Riješite se mitesera uz čudesnu masku koju možete napraviti sami

by | 2 ožujka, 2020

Miteseri su jedan od najčešćih problema s kojim se suočava veliki broj žena. Dosadne crne točkice na licu teško se uklanjaju, no upornošću i redovitom njegom u vidu temeljitog čišćenja lica i uporabe pilinga možete doći do pozitivnih rezultata.

Miteseri su vrsta akni koje se pojavljuju u obliku crnih točkica, nečistoća nakupljenih u porama koje zvog oksidacije promjene svoju boju. Najčešće se stvaraju na T- zoni (čelo, nos, brada) jer se upravo na tom području nakuplja najviše sebuma.

Želite li uspješno ukloniti mitesere, morate obratiti pozornost na njegu kože. Redovito čistite kožu kvaliltetnim umivalicama (ujutro i navečer) i u svoju beauty rutinu jednom tjedno uvedite piling koji će uspješno odstraniti odumrle stanice kože.

Osim toga, predlažemo da isprobate masku iz kućne radinosti koja vam može pomoći u uklanjanju mitesera, a čije sastojke sigurno imate kod kuće.

Maska za uklanjanje mitesera

1 bjelanjak

sok od pola limuna

Pomiješajte sastojke i nanesite na lice. Masku držite 15- 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom. Bjelanjci uspješno uklanjaju nečistoće s lica, dok sok limuna prirodno posvjetljuje kožu i “probija” se kroz ulje koje luči masna koža.

IZVOR: NOVILIST.HR