Riješite se celulita lako, jeftino i brzo

by | 9 listopada, 2012

 Jedan od najvećih neprijatelja žene jest celulit. Nijedna žena nije otporna na pojavu narančine kore koja se ne može ukloniti u potpunosti. Stoga vam savjetujemo da isprobate jednostavne i jeftine načine za sprječavanje daljnjeg nakupljanja celulita, ali i smanjivanja njegove vidljivosti.

Prehrana – Zdrava prehrana najbolji je način na koji ćete započeti borbu protiv celulita. Prehranu bazirajte na voću, povrću, ali i žitaricama. Izbjegavajte bijelo brašno i bijelu rižu, a u prehranu uključite i morsku ribu poput lososa, koji je bogat esencijalnim masnim kiselinama koje pomažu u smanjivanju oštećenja stanica kože, te ih jačaju i obnavljaju.

Hidratacija – Osim što je važna za zdravlje, voda pomaže u hidrataciji kože i izbacivanju toksina iz organizma. Ako se želite riješiti celulita, savjetujemo vam da prestanite s konzumacijom pržene i masne hrane, te da pijete dovoljno vode (najmanje dvije litre dnevno), prirodnih sokova ili nezaslađenih čajeva.

Vježbanje – Pravilna prehrana i hidratacija neće biti učinkoviti ukoliko izbjegavate fizičku aktivnost. Trčanje, plivanje, vožnja biciklom, fitness ili joga – samo su neke od fizičkih aktivnosti koje će ojačati vaše srce, poboljšati cjelokupno zdravlje, cirkulaciju, izgraditi mišiće, a time smanjiti vidljivost i dalje nakupljanje celulita.

Masaža – Masaža poboljšava cirkulaciju, smanjuje stres i razbija masne naslage. Jednom mjesečno priuštite si masažu, a ako niste u prilici, onda sami masirajte dijelove tijela koji su zahvaćeni celulitom. Čak i redovita petominutna masaža pomoći će vam da ublažite celulit, a za što bolje rezultate koristite losione i ulja za masažu. Preporučamo esencijalna ulja od naranče i grejpa.