Jedan lijepi retreat sprema se ovog lipnja na Hvaru. Autorica nam je ispričala sve o njemu

by | 24 ožujka, 2023

Ne znamo kako vi, ali mi kad čujemo riječ retreat, automatski se teleportiramo na mjesto koje će nam donijeti unutarnji psihički i mentalni mir te totalnu relaksaciju. Jer ako smo u potpunosti iskrene prema samima sebi – zar nije to ono što svakoj od vas treba, barem ponekad?

Da, upravo takav održava se uskoro u organizaciji Dora Body Studija, čija je vlasnica Dora Kraljević.

Radi se concept studiju koji nudi usluge fitnessa (funkcionalni trening, pilates, Yoga), profesionalnog šminkanja, manikure i slikarstva. U partnerstvu sa sestrom, otvorile su studio prije šest godina.

Tamo možete pronaći tri programa koja se upotpunjuju: funkcionalni trening koji je orijentiran na jakost, snagu, mehaniku pokreta i kondiciju te se radi dinamičnije; pilates u kojem je izražena kontrola pokreta, jakost i izdržljivost, pa se izvodi u pasivnijem obliku, te joga, koja se fokusira na jakost, mobilnost, tehniku disanja i tehniku izvođenja vježbi koja se radi dinamično uz elemente pasivnijeg dijela koji uključuje tehniku disanja.

Uz sve to, retreat je nešto u čemu se Dora pronašla, ponajprije za sebe, a onda i za svoje pijateljice i klijentice jer, kako kaže, dva do tri puta godišnje je idealno za napuniti baterije i restartat svoju glavu i dušu. Retreat se održava već u lipnju, zato rezervirajte datum, a mi smo popričali s Dorom koja nam je otkrila sve detalje:

Kreće novo izdanje Dora Body Studio retreata – može detalji kad, gdje, kome je namijenjen?

Ove godine imamo dva retreata na otoku Hvaru, u Vrboskoj. U objektu/kući svojih roditelja (Mediteran Hvar) u kojem se na gornjim katevima smještene sobe te je u prizemlju terasa s restoranom. Oba retreata su u lipnju (prvi 7. 6.-11. 6, drugi 21. 6.-25. 6). Retreat je namijenjen ženama koje se žele maknuti od svakodnevnog stresa, obaveza, rutine i u potpunosti se posvetiti sebi, svom duhu i tijelu.

Kako je uopće došlo do ideje da napraviš retreat, što te potaknulo na to?

Retreat smo pokrenuli nakon prve godine COVID-a kad smo svi bili u over burnoutu od života i cjelokupne situacije koju je COVID potaknuo. Ideja je nastala i prije COVID-a nakon mog osobnog burnouta od posla, privatnih stvari i generalno života i obveza. U tom trenutku trebao mi je mir, promjena okoline i odmak od svakodnevnih obveza i rutine, da se posvetim isključivo sebi. Razgovarajući sa svojim klijenticama i prijateljicama sam vidjela da slično prolaze i rekla da ću im priuštiti i organizirat put za dušu i tijelo. Smatram da je to idealno rješenje dva do tri puta godišnje za napuniti baterije i restartat svoju glavu i dušu.

retreat hvar

retreat hvar

Koliko traje retreat i kakav je otprilike program?

Nas retreat nije uobičajeni retreat. Mi radimo nešto između joga retreata i fitness boot campa. Inače je retreat prožet raznim animacijama, predavanjima i sličnim aktivnostima kroz dan, dok kod nas toga uopće nema. Nakon jutarnje joge imamo doručak te je nakon toga slobodna aktivnost skroz do predvečer prije večernjeg treninga i večere za terasi. Rekla bih da je taj dio slobodnog vremena najposebniji jer svatko za sebe odlučuje i radi što mu taj dan odgovara. Retreat traje četiri dana i raspored je svaki dan isti.

Kako žene gledaju na ovakve programe, ima li velikog interesa?

Interes je golem te smo zato stavili ove godine dva retreata na Hvaru. Za zimu imamo u planu napraviti retreat u Slavoniji i Istri. Žene su prepoznale važnost reseta i odmora. Sve smo svjesnije da se moramo ponekad posvetiti potpuno sebi, svom duhu i tijelu da napunimo baterije kako bi uspješno nastavile sa svakodnevnim obvezama i odgovornošću. Koliko god volimo svoje najbliže, obitelj ili prijatelje, moramo se ponekad maknuti od svega za svoju dušu.

retreat hvar

retreat hvar

Nakon pandemije koju smo prošli, sve se više ljudi usredotočuje na određene stvari koje im daju mentalni i psihički restart. Ovaj retreat definitivno spada u to?

Mislim da je ovo idealan ‘’bijeg’’. Posvetiti se sebi na puna četiri dana, posvetiti se svome tijelu i duši najveći je poklon koji možete sami sebi priuštiti. Hvar je izniman otok s raznim mogućnostima. Možete biti u potpunoj osami, sunčati se, čitati knjigu, možete biciklirati i razgledavati razne otočiće, sela i unutrašnjost otoka, gastronomija je sjajna, a imamo i noćni život kao opciju. Nika i ja pobrinut ćemo se da se tijelo napuni energijom sa treninzima i prehranom koja je jednako bitna, a na vama je da uživate.

Što savjetujete svima, a ponajprije ženama, kako se više okrenuti sebi, vježbanju i poboljšati vlastiti mir i pronaći zadovoljstvo?

Svatko ima svoj ritam života i prioritete. Svi smo drukčiji, ali mislim da svi težimo sreći i miru, pa tako i cjelokupnom zdravlju. Nađite u svakodnevnom životu vrijeme za sebe, otrenirajte ili prošećite. Uravnotežena prehrana je važan dio zdravlja, nemojte preskakati obroke.

retreat hvar

retreat hvar

retreat hvar

Foto: Instagram @dorabodystudio