Kristina Ukalović: Vrijeme je za regeneraciju kože nakon ljeta

by | 8 rujna, 2023

Sigurna sam da ste pročitali sve o tome kako svoju kožu zaštititi ljeti. Bez obzira na zaštitu, koži je nakon ljeta neophodna obnova, regeneracija i ujednačavanje tena.

Svako godišnje doba nosi neke svoje potrebe pa tako i jesen. Kako bih vam pomogla da regenerirate svoju kožu nakon zahtjevnog ljeta, pripremila sam mali vodič koji sadrži savjete o pripremi kože nakon ljeta te odabiru tretmana i proizvoda da bi vaša koža bila njegovana.

Kako regenerirati kožu nakon ljeta

Korak br. 1 – Analiza kože

Svim svojim klijentima uvijek savjetujem da naprave analizu kože nakon svakoga godišnjeg doba jer se koža i njezine potrebe mijenjaju. Tip kože je stalan, ali stanje kože se mijenja, a upravo prema tome trebamo birati tretmane i proizvode kojima ćemo kožu vratiti “u normalu”.

Profesionalnom analizom možemo vidjeti koliko je naša koža oštećena u potkožju, a koliko imamo zdravih stanica. Ako je kožna barijera oštećena, koža postaje propusna te sunčeve zrake prolaze u potkožje i ostavljaju oštećenja koja remete njezinu glavnu funkciju – zaštitu. Ova ključna informacija uvjetovat će odabir kućne njege i tretmana kojima ćemo ujesen počastiti svoj najveći organ.

njega kože

Korak br. 2 – Tretman za regeneraciju kože nakon ljetnih vrućina, soli i vjetra

Nakon što smo saznali stanje kože, potrebno je odabrati tretman kojim ćemo potaknuti diobu novih stanica. Odličan odabir je REVIDERM mikrodermoabrazija jer će u samo jednom tretmanu ukloniti rožnati sloj kože te ćemo kroz 14 dana dobiti mladu i zdravu kožu koja će imati i veću zaštitnu funkciju. Ako u isti tretman uključimo i ultrazvuk, omogućit ćemo proizvodima koji se nanose u kućnoj njezi bolje i dublje prodiranje. Ovakvom pripremom osigurat ćemo kapacitet vlažnosti, neophodan koži da ne bi došlo do isušivanja i dehidracije, kako bi kolagenska i elastinska vlakna bila neoštećena. REVIDERM Anti OX tretman ili Revi Peel odlični su odabiri u ovo doba godine.

Korak br. 3 – Uvrstiti antioksidanse u svakodnevnu njegu

Nakon analize i tretmana, kožu treba nahraniti aktivnim sastojcima kojima ćemo poduprijeti prethodni korak njege i omogućiti joj da ostane zdrava i funkcionalna. Rješenje za njegu u ovo doba godine su antioksidansi! Oni se bore sa slobodnim radikalima u tijelu – molekulama koje uzrokuju velike štete te se ubrajaju u neke od najvećih neprijatelja naše kože. Ako se njihova količina u organizmu povisi, oštećuju se stanice te dolazi do upalnih stanja kože, njezinog starenja, a mogu uzrokovati brojne bolesti, pa čak i karcinom. Antioksidansi sprječavaju proces oksidativnog stresa koji slobodni radikali uzrokuju u stanicama uzimajući im elektrone te na taj način štite samu stanicu.

oporavak kože nakon ljeta

Oksidativni stres

Oksidativni stres za posljedicu može imati starenje, upale, akne, ekceme i hiperpigmentacije. Uz pomoć antioksidansa, možemo sve ovo držati pod kontrolom i zaustaviti slobodne radikale u njihovim procesima. REVIDERM za ovu problematiku izdvaja najjače antioksidanse na tržištu – OPC proizvode te tri vrhunska proizvoda sa stabilnim vitaminom C.

Sigurna sam kako će vam ova tri temeljna koraka pomoći da u jesenskom periodu nagradite svoju kožu – prije svega profesionalnom analizom, zatim tretmanom, a tek onda i pravim odabirom proizvoda. Ovo je prepoznatljiv REVIDERM True Care pristup koji vodi računa o klijentu i kod kojeg rezultati neće izostati.

Kristina Ukalović

Kristina Ukalović
Regionalna Reviderm edukatorica
Vlasnica Kris Derme
Ravnateljica Učilišta Adrianus
www.beautyconsulting.com

Foto: PeopleImages, Aleksandra Shamonina/iStock/Getty Images Plus