Redefinirana kremšnita

by | 5 svibnja, 2015

krempita

Potrebno je:
– 1 l mlijeka, 8 žumanjaka, 250 grama šećera, 6 kora za pitu, malo maslaca i praška za pecivo, maline, ribiz, borovnice.

Priprema:
– Najprije pomiješajte šećer i jaja. Zatim kuhajte mlijeko dok ne proključa, pa u njega stavite štapić vanilije.
– Prelijte njime šećer i jaja, promiješajte i vratite u zdjelu.
– Uz stalno miješanje, kuhajte dok se ne zgusne.
– Da biste napravili podlogu, ali i gornju koricu, stavite tri obične kore za pitu jednu preko druge, a između maslac i malo šećera u prahu.
– Pecite ih 45 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih.
– Potom ih narežite i napunite kao na fotografiji.
– Poslužite uz maline, ribiz i borovnice.

Razgovarala: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić