

Klasični kolači s kokosom sada u novom ruhu – sastojcima je dodan i voćni jogurt.

Sastojci:
- 300 g pšeničnog brašna, bijelog
- 250 g kristalnog šećera
- 50 g maslaca, neslanog
- 4 komada jaja
- 1 prašak za pecivo
- 10 žlica kravljeg mlijeka (3,2 posto masti)
Glazura:
- 125 g maslaca, neslanog
- 125 g kristalnog šećera
- 125 ml kravljeg mlijeka, punomasnog
- 100 g čokolade za kuhanje
- 300 g suhog kokosa
- 2,5 šalice voćnog jogurta
Priprema:
1. Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Žumanjke pomiješajte s 200 grama šećera i maslacem. Stalno miješajući, dodajte mlijeko, žlicu po žlicu, a zatim i malo po malo brašno. Od bjelanjaka napravite čvrst snijeg, a pred kraj dodajte 50 grama šećera.
2. Varjačom lagano umiješajte snijeg u tijesto. Namastite kalup, prelijte smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici pola sata na 190 stupnjeva. Ostavite da se ohladi pa narežite na kocke.
3. Za glazuru rastopite čokoladu, šećer i mlijeko. Kocke narežite na polovice, uvaljajte u glazuru pa u kokos. Između polovica stavite voćni jogurt. Prelijte ostatkom čokoladne glazure.
Izvor: Life Content
Foto: Gulliver/Thinkstock



