Raffaello kocke

by | 4 kolovoza, 2013

Sastojci:
Za bijeli biskvit:

  • 5 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 150 g kokosa
  • 50 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1/2 limuna

Za smeđi biskvit:

  • 5 bjelanjaka
  • 150 g šećera
  • 150 g mljevenih oraha
  • 50 g kakaa
  • 50 g brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo

Za kremu:

  • 10 žumanjaka
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g šećera
  • 1 puding od vanilije
  • 3 dl mlijeka
  • 250 g maslaca

Priprema:
Bijeli biskvit:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg te postepeno dodavati šećer i mutiti cijelo vrijeme.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati kokos, brašno, prašak za pecivo i sok od pola limuna, pa lagano promiješati.
3. Pripremljenu smjesu uliti u pravokutnu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći je 20 minuta na 170 ºC.

Smeđi biskvit:

1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg te postepeno dodavati šećer i mutiti cijelo vrijeme.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati orahe, kakao, brašno i prašak za pecivo, pa promiješati. Pripremljenu smjesu za koru ispeći na isti način kao i prethodnu.

Krema:

1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, vanilin šećer, šećer, puding i mlijeko, te dobro izmiješati. Pripremljenu smjesu kuhati dok se ne zgusne.
2. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi, a zatim dodati pjenasto umućen maslac pa dobro izmiješati da bi smjesa postala kompaktna.

Završni postupak:

1. Bijeli biskvit premazati sa 3/4 pripremljene kreme, te prekriti smeđim biskvitom, potom nanijeti ostatak kreme i ravnomjerno rasporediti.

Izvor: Dobra hrana