


Sastojci:
Za bijeli biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 150 g kokosa
- 50 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1/2 limuna
Za smeđi biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 150 g mljevenih oraha
- 50 g kakaa
- 50 g brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
Za kremu:
- 10 žumanjaka
- 1 vanilin šećer
- 200 g šećera
- 1 puding od vanilije
- 3 dl mlijeka
- 250 g maslaca
Priprema:
Bijeli biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg te postepeno dodavati šećer i mutiti cijelo vrijeme.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati kokos, brašno, prašak za pecivo i sok od pola limuna, pa lagano promiješati.
3. Pripremljenu smjesu uliti u pravokutnu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći je 20 minuta na 170 ºC.
Smeđi biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg te postepeno dodavati šećer i mutiti cijelo vrijeme.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati orahe, kakao, brašno i prašak za pecivo, pa promiješati. Pripremljenu smjesu za koru ispeći na isti način kao i prethodnu.
Krema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati žumanjke, vanilin šećer, šećer, puding i mlijeko, te dobro izmiješati. Pripremljenu smjesu kuhati dok se ne zgusne.
2. Zgusnutu smjesu ostaviti da se ohladi, a zatim dodati pjenasto umućen maslac pa dobro izmiješati da bi smjesa postala kompaktna.
Završni postupak:
1. Bijeli biskvit premazati sa 3/4 pripremljene kreme, te prekriti smeđim biskvitom, potom nanijeti ostatak kreme i ravnomjerno rasporediti.
Izvor: Dobra hrana



