Treba vam opuštanje usred tjedna? Isprobajte radionice keramike

by | 10 svibnja, 2023
radionice keramike

Ako tražite nešto drukčije i novo, radionice keramike zasigurno će vas oduševiti!

Donosimo čak tri adrese kamo možete otići i istražiti sve dobrobiti koje glina pruža, umjetnički se izraziti, ali i naučiti kako je oblikovati na bezbroj načina. Glina izuzetno pozitivno djeluje na smanjenje stresa i tjeskobe – to su sve itekako dobri razlozi zašto ovog svibnja posjetiti radionice gline.

Pročitajte: Ovaj vikend chillamo na otvorenoj oazi. I to u samoj blizini grada! 

Glina&Vina: _ena_atelier

Radionica keramike za odrasle Glina&Vina pun je pogodak ako tražite opuštanje na jedan sasvim novi način.

Tu vas čeka opuštanje, zabava i učenje novih vještina, a sve to možete uz prijateljicu ili vama dragu osobu. Kako je navedeno i u njihovoj najavi, to je vrijeme kad možete zaposliti ruke i opustiti um.

Dodir s glinom relaksira, rad s rukama opušta i nastaju unikatni predmeti koje sami kreirate. Ovo je isto prilika da izradite sami sebi ono što već duže želite, poput šalice za posao, zdjelice za doručak i slično. Radionica se odvija na adresi Aleje Hermanna Bollea 17, a nakon što izradite predmet po želji, nakon sušenja, glaziranja i dva paljenja (nekih tri tjedna), djelo vaših ruku bit će spremno za preuzimanje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by E.. atelier (@_ena_atelier)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by E.. atelier (@_ena_atelier)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by E.. atelier (@_ena_atelier)

Atelje na br. 1

Zaronite prste duboko u meku i podatnu glinu, spoznajte sve o njezinim svojstvima i modeliranju, prođite kroz sve faze pretvaranja gline u keramiku. Radionice keramike održavaju se i na adresi Ulica Republike Austrije 1 u Zagrebu. Cijena tečaja je 92 eur / 693,17 kn.

Trajanje: Mjesec dana (četiri dolazaka jednom tjedno po puna dva sata). Zainteresirani za radionice mogu se javiti na [email protected].

Studio PI

Radionica keramike preporučuje se svima koji se žele relaksirati kroz kreativan rad s prirodnim materijalom kao što je glina i za koju se tvrdi da ima ljekovit učinak.

Preporučuje se osobama s motoričkim i ostalim teškoćama u terapijsku svrhu, ali i kao hobi. Poznata je i kao odlična antistres terapija, pri čemu se razvija mašta, logičko i apstraktno razmišljanje te fina motorika ruku.

Glina je idealna za ljude koji tvrde da nemaju poseban talent, a kreativci su u duši. Izraditi predmet od materijala kao što je glina ima fascinantan oplemenjujući učinak, stoga izrada keramike oduvijek veseli ljude. Ova aktivnost ispunjena je pozitivnim nabojem i vrlo je ugodna – piše na službenim stranicama Studija PI.

Radionice se održavaju u ateljeu u Dubravi, a dostupne su i besplatne online radionice na YouTube kanalu vlasnice Pamele Ivanković.

Foto: Instagram, naslovna: @_ena_atelier