Ovdje možete isprobati drevne istočnjačke tehnike tajlandske sportske masaže
Sportski napori, kako profesionalnih tako i svih rekreativnih sportaša, ostavljaju traga na tijelu kojem je itekako potreban kvalitetan i pravovrem...
Edukacija, praksa i avantura
Jesen je pred vratima pa možete opskrbiti svoju smočnicu domaćim i zdravim proizvodima u kojima ćete moći uživati kroz cijelu godinu naučite li jednostavan proces fermentacije.
Sljedeći tjedan započinje niz zabavnih i edukativnih radionica na temu fermentacije na kojima možete naučiti više o ovoj drevnoj metodi očuvanja hrane koja donosi brojne benefite za zdravlje. Radionice koje će vam otkriti što je to fermentacija, zašto je ključna za vaše zdravlje i kako ju lako primijeniti u svakodnevnom životu, održavat će se jednom mjesečno u prostoru V8 studija u Vodnikovoj 8/1.
Voditeljsku “pregaču” nosi Sendy Osmičević, osnivačica Društvene banke sjemena u Hrvatskoj, voditeljica projekata na temu održivosti i ekologije u neprofitnom sektoru, permakulturistica i edukatorica o fermentaciji hrane.
Prva radionica na rasporedu je u četvrtak 26. rujna, a na njoj će svi zainteresirani, uz osnove fermentacije, moći naučiti i kako od ostatka voća i povrća napraviti prvi fermentirani proizvod. Započnite svoje putovanje kroz Mikrosvijet okusa s češnjakom u medu, kombinacijom koja je sjajan saveznik u borbi protiv brojnih bolesti te ciklinim kvasom, tradicionalnim slavenskim napitkom bogatim probioticima, antioksidansima, vitaminima i mineralima uključujući magnezij i vitamin B12.
Do kraja godine imat ćete priliku pripremiti i probiotički ocat i imuno booster (24. 10.), doznati više o fermentaciji na suho (28. 11.) i izraditi kimchi (19. 12.).
Foto: gorchittza2012, iStock via Getty Images Plus