


Sastojci:
- 4 bjelanjka
- 250 g šećera u prahu
- 150 g oraha
- 80 g čokolade
- 40 g maslaca
- 40 g šećernih bombonica
Priprema:
1. Bjelanjaka umutiti s polovinom šećera u prahu u čvrst šaum. Zatim uz neprestano mućenje postepeno dodavati preostali šećer u prahu.
2. Pleh obložiti papirom za pečenje pa smjesu uliti u slastičarskku vrećicu i na papiru oblikovati hrpice. U sredinu staviti po jedan orah, a odozgo istisnuti još malo šauma.
3. Sušiti u odškrinutoj pećnici na 110 ˚C dok ne postanu lagane i hrskave.
4. Posebno otopiti čokoladu s maslacom.
5. Osušene puslice napola potopiti u čokoladu, a potom čokoladni dio posuti šećernim bombonicama i ostaviti ih da se osuše.
Izvor: Dobra hrana



