Puslice s lješnjacima

by | 11 ožujka, 2013

Za tijesto:

  • 100 g margarina
  • 150 g brašna
  • 25 g šećera

Za puslice:

  • 4 bjelanjaka
  • 250 g šećera
  • 50 g lješnjaka
  • 50 g čokolade

Za kremu:

  • 3 krem šlaga
  • 50 g lješnjaka

Priprema:

Tijesto:

1. Pomiješati margarin, brašno i šećer pa ručno umijesiti glatko tijesto.
2. Tijesto istanjiti na debljinu od 0,5 cm, a zatim okruglim modlom raditi pogačice. Sušiti u zagrijanoj pećnici na 150 *C dok ne porumene.

Puslice:

1. Smjesu za puslice pripremiti na isti način kao i za prethodni recept.
2. Pomoću slastičarske vrećice od pripremljene smjese oblikovati gomilice. U sredinu staviti po jedan lješnjak odozgo istisnuti malo šauma.
3. Puslice sušiti u odškrinutoj pećnici na 110 *C.
4. Zatim puslice širim dijelom umočiti u otopljenu čokoladu.

Završni postupak:

Krem šlag od čokolade umutiti prema uputama s vrećice pa u u to dodati mljevene lješnjake i promiješati. Na pečenu podlogu nanijeti malo krem šlaga a odozgo utisnuti puslicu.

Izvor: Dobra hrana