Kako znati da je stiglo vrijeme za korištenje anti-age kozmetike?

by | 5 listopada, 2020

Iako je suhoća kože do neke mjere česta pojava u svakoj dobi, lako je primijetiti kad je koža promijenjena dubinski, što znači da je vrijeme za anti-age kozmetiku i novu rutinu svakodnevne njege.

“Prvi znak starenja su bore i borice, one se prve pojavljuju na mjestima mimike lica, no intenzivna suhoća je ono što otkiva konkretno starenje kože. S godinama gubimo hijaluronsku kiselinu i ceramide u koži, stoga ona postaje suha iznutra”, izjavila je liječnica Marisa Garshick iz New Yorka.

Česta pojava početka ubrzanog starenja kože je i sivilo jer se s vremenom ona sporije obnavlja, a na površini ostaje sloj mrtvih stanica koji smanjuje prirodan sjaj kože. Tu je rješenje piling koji će kompletno očistiti lice. Hiperpigmentacija je također jedan od znakova starenja, no u tome pomažu formule koje izbjeljuju kožu te ih treba koristiti u suradnji s kremama sa zaštitnim faktorom.

“Još jedna pojava je “curenje” kože prema dolje, jer dubinski slojevi ostaju bez kolagena, odnosno sve ga je manje, a on drži strukturu slojeva”, komentirala je stručnjakinja.

Proces se može usporiti – preventivom i planskom njegom lica i vrata.

“Kako biste usporili pojavu znakova starenja na koži, prva stvar je korištenje krema sa zaštitnim faktorom, a onda i anti-age njega. Pritom nemojte zaboraviti vrat, nanosite dnevnu kremu i na to osjetljivo područje. No, izgled kože ovisi i o vašem stilu života i genetici, a ne samo o tome kako se njegujete”, navela je Garshick za časopis Martha Stuart.

IZVOR: 24SATA.HR

Photo by fleur kaan on Unsplash