Protuupalni suplementi koji će ukloniti godine s vašeg lica

by | 26 lipnja, 2020

Ponekad nije dovoljno nahraniti kožu samo izvana već joj dodati beauty hrane i iznutra. Evo koji sastojci pomažu mladolikom izgledu lica.

Probali ste sve? Nove kreme, moćne serume, pojačali ste svoju dnevnu i noćnu njegu, testirali proizvode s hvaljenim sastojcima poput hijaluronske kiseline ili retanola? No što ako je vašoj koži potrebna pomoć iznutra? Tu onda uskaču suplemetni, no prije nego se za njih odlučite, važno je znati koje će imati anti-age učinak.

Kolagen

Vjerojatno ste već nailazili na kolagen kad se radi o proizvodima za kožu ili kosu, no možda niste znali da upravo on ima i protuupalna sredstva. Isto tako bogat je i aminokiselinama, što ga čini idealnim za svakodnevno korištenje, prirodan je, a popravlja i same stanice kože.

Kurkuma

Kurkuma ima nevjerojatnu izlječivu moć, a pomaže pri psorijazi, prištićima, ali i čini kožu sjajnijom te zdravijom. Sastojkom kurkume možete utjecati na neželjeno crvenilo kao i na srčanožilne bolesti koje su jedan od razloga za brojne upale.

Vitamin E

Vitamin E podržava cijeli vaš imunološki sustav, dakle utječe na cjelokupno zdravstveno stanje pa time i na stanje kože. Ima antioksidansni učinak, kao i protuupalni, a osim što ga možete nanositi izravno na kožu, možete ga unositi i kao dodatak prehrani.

Ostale sastojke možete pronaći na grazia.hr

Foto: Unsplash