Proljetna njega kože

by | 7 travnja, 2015

Evo kako treba izgledati proljetni režim njege lica, kako se trebate brinuti o svojim laktovima i kako njega kose mora izgledati u proljeće.

ThinkstockPhotos-182119726

Njega kože zimi svodi se, manje-više, na “preživljavanje”: Umotamo se da nam vjetar i hladnoća što manje štete, a na lice nanosimo kreme koje će ga hidratizirati koliko je to moguće. Dani su sve ljepši, temperatura raste, hidratacija lica neka bude vaš prioritet.

Evo što trebate napraviti:

1. Krema za lice treba biti sa zaštitnim faktorom, preporučuju stručnjaci za njegu kože. To što sunce još nije počelo “pržiti” ne znači da je bezazleno. Ako ne želite dobiti prijevremene bore, povedite računa o prevenciji kože lica.

2. Neka vaše njegovane usne mame na poljupce. Osjetljiva koža usana zimi često postane suha i sklona promjenama kao što su perutanje i pucanje. Rješenje je jednostavno: svaki put kad perete zube, četkicom nježno izmasirajte površinu usana. Zatim obavezno nanesite balzam za  usne koji će im pružiti neophodnu vlažnost.

3. Njega kose je također važna. Poslije duge zime, i kosi je potrebna dodatna njega. Regenerator i maske za kosu moraju postati neizostavan dio vaše tjedne rutine. Osim toga, pravi je trenutak da date skratiti vrhove kose. A možda da izvučete i koji pramen kako biste postigli efekt prave proljetne frizure?

4. Koža na laktovima je izuzetno osjetljiva, te joj treba redovit piling i nanošenje neke jače hranjive kreme. To će biti dovoljno da nestane suha koža u ovoj zoni.

5. Noćni “brzinski” tretman za stopala je sljedeći korak. Proljeće znači – sandale. Dakle, deblji sloj kreme za njegu stopala, pamučne čarapice i do jutra ćete imati meka i nježna stopala.

Izvor: Life Content
Foto: Thinkstock