Lomljivi ili izbrazdani nokti? 6 proizvoda koji će ih učiniti čvršćima i sjajnijima

Pripremite nokte za ljetnu sezonu lakiranja

by | 3 svibnja, 2023
osnažite svoje nokte

Baš kao na koži, i na noktima se zrcali vaše zdravstveno stanje. Drugim riječima, vaš stil života, kao i prehrambene navike, utječu na izgled vaših noktiju.

Nokti, koji se sastoje od nekoliko slojeva keratina i minerala, svakodnevno su pod stresom jer naše ruke stalno nešto rade. Nedostaci određenih nutrijenata (posebice cinka i vitamina), umor, stres, pranje posuđa, redovita uporaba laka za nokte ili gel manikura, hormonska neravnoteža… Mnogo je uzroka koji mogu biti razlog za loše stanje vaših noktiju. Osim toga, i s godinama nokti mogu postati fragilniji i tanji.

Kako ojačati svoje nokte?

Pitate li se kako osnažiti i uljepšati svoje nokte da biste ovog ljeta mogli zablistati s trendovskim lakovima za nokte, prva preporuka je da pauzirate s korištenjem laka za nokte ili da preskočite par termina gel manikure. Pustite svoje nokte da “dišu” i prirodno se iscijele jer, koliko god nam to bilo teško priznati, lakovi za nokte oblikuju sintetičkim sastojcima koji ih oslabljuju.

Da biste ubrzali proces iscjeljenja svojih noktiju, redovito ih počastite uljnom kupku. U malu zdjelicu, nalijte ulje po izboru (primjerice maslinovo, ricinusovo ili boražino) pa namačite nokte nekoliko minuta. Nakon toga umasirajte ulje u nokte, kutikule i na ruke, pa navucite pamučne rukavice. Idealno bi bilo da ovaj ritual prakticirate prije spavanja, ali ako nemate vremena, ostavite da ulje djeluje barem 10-15 minuta prije nego operete ruke.

6 proizvoda za jačanje noktiju

Tražite li jednostavnije rješenje koje će vašim noktima vratiti čvrstoću i sjaj, pronašli smo šest fantastičnih njegujućih seruma i lakova za nokte koji obiluju hidratantnim sastojcima te vitaminima i mineralima.

Pročitajte: Stručnjaci se slažu, ovo će biti 3 najpopularnije boje ljetne pedikure

Foto: iStock/Getty Images Plus, PR