Stigao je proizvod koji pomoću ultra-inovativne tehnologije ispravlja pigmentacijske nepravilnosti

by | 25 siječnja, 2022
proizvod protiv pigmentacije

Inspiriran microneedeling tehnologijom, μ-Fill PIGM 400 ispravlja lokalizirane pigmentacijske nepravilnosti u epidermi. Zahvaljujući aktivnim sastojcima za posvjetljivanje sadržanima u oblogama s mikrostošcima, vidljivo se smanjuje intenzitet pigmentacijske mrlje.

S obzirom na to da je 70 % pigmentacijskih mrlja epidermalno (nalazi se na gornjem sloju kože), lako je promijeniti njihov izgled ili boju. Najbolje oružje protiv pigmentacijskih mrlja je prevencija. Zato se preporučuje kožu dobro zaštititi od UV zraka jer je sunce vrlo snažan stimulator melanogeneze i stvaranja slobodnih radikala. Posljedično, tretman pigmentacijskih mrlja zahtijeva ciljano djelovanje na sve aktivne mehanizme koji su uključeni u njihovo nastajanje i vektorizaciju aktivnih sastojaka do melanocita, u bazalnom sloju epiderme.

Proizvod za njegu preporučen za trenutačna stanja kože© s lokaliziranim pigmentacijskim mrljama

Inspiriran microneedling tehnologijom koja se upotrebljava u estetskoj medicini, μ-Fill PIGM 400 omogućuje ciljano djelovanje na lokalizirane pigmentacijske mrlje. Prekrivene mikrostošcima, ove obloge za jednokratnu uporabu sastoje se od 100 % aktivnih sastojaka u čvrstom stanju, među kojima su hijaluronska kiselina, solidificirani antimelanogenički, antiglikacijski i antioksidativni aktivni sastojci. Nakon nanošenja, potpuno se rastapaju kako bi se oslobodili i proširili aktivni sastojci što bliže melanocitima.

Tada oni pomažu u regulaciji sinteze melanina i njegovom prijenosu prema keratinocitima za posvjetljivanje kože na površini. Lokalizirane pigmentacijske mrlje su smanjene. Korišten kao dio jednomjesečne kure, μ-Fill PIGM 400 smanjuje smeđe mrlje na površini kože kako bi ona postala ujednačena i jednolika.

Tehnologija mikrostožaca

Umjesto uporabe metalnih mikroiglica (micro-needeling), ovi mikrostošci sastoje se od 100 % solidificiraih i bezbolnih aktivnih sastojaka. Kada dođu u dodir s kožom, aktivni sastojci se otapaju i potpuno se upijaju. Hijaluronska kiselina djeluje kao vektor ovih aktivnih sastojaka za optimizaciju njihova svojstva.

proizvod protiv pigmentacije

3 smjera djelovanja

Antiglikacijsko djelovanje

  • L-karnozin

Peptid poznat po svojem antiglikacijskom i antioksidativnom djelovanju:

> čuva DNK stanica kože

> pomaže ograničiti prekomjernu proizvodnju melanina kako bi se ublažile pigmentacijske mrlje nakon smanjenja sadržaja AGE (engl. Advanced Glycation End products – krajnji proizvodi glikacije) u staničnom mediju.

Antioksidativno djelovanje

  • Vitamin C

Svojim snažnim antioksidativnim i foto-zaštitnim djelovanjem smanjuje oksidaciju proteina odgovornih za sintezu lipofuscina.

> Ublažava pigmentacijske mrlje.

> Inhibira tirozinazu za pojačano djelovanje na posvjetljivanju.

Djelovanje protiv melanogeneze

  • Heksilresorcinol

Ester sintetiziran iz heksil alkohola i laurinske kiseline, pomaže inhibirati ekspresiju tirozinaze i tako ograničiti proces melanogeneze. Djeluje antioksidativno za zaštitu stanica i kontrolu proizvodnje melanina izazvane oksidativnim stresom.

> Smanjuje veličinu i intenzitet pigmentacijskih mrlja.

> Posvjetljuje i ujednačava kožu.

  • Niacinamid (vitamin B3 ili PP)

Djeluje na sintezu lipida i proteina te pomaže u inhibiciji prijenosa melanosoma u keratinocite. 

> Posvjetljuje i pomaže u zaštiti kože od oksidativnog stresa.

  • Traneksamična kiselina

Ograničava reakcije koje pokreću proizvodnju melanina.

proizvod protiv pigmentacije

Prednosti proizvoda

Mikrostožaste obloge μ-Fill PIGM 400 pružaju višestruke prednosti:

  • posvjetljuju kožu
  • ograničavaju melanogenezu
  • pomažu u regulaciji razine melanina u epidermi
  • ublažavaju pigmentacijske mrlje.

Preporuke za uporabu

Kod kuće: μ-Fill PIGM 400 upotrebljava se kao jednomjesečna kura kod kuće, s tri nanošenja tjedno. Poželjno je proizvod nanositi navečer, na očišćenu i suhu kožu.

Foto: PR