Prirodni lijekovi za regulaciju menstrualnog ciklusa

by | 5 siječnja, 2014

Kako regulirati menstrualni ciklus? Većina žena ima neredovite menstruacije. Ovaj nepravilni menstrualni ciklus može biti jako bolan i neugodan. Ponekad vam se može dogoditi da dobijete menstruaciju dva puta u mjesecu, ili da je nemate 2-3 mjeseca. Sindrom policističnih jajnika je čest uzrok ove pojave. Menstrualni ciklus možete regulirati i prirodnim lijekovima.

Jabučni ocat

Konzumiranje jabučnog octa prije obroka u jednom danu pomaže u regulaciji ciklusa. To smanjuje inzulin i razinu šećera u krvi, a to pak pomaže da se nosite s neredovitim menstruacijama. Prije svakog obroka uzmite 1-2 žlice jabučnog octa.

Vježbanje

Neke specifične vježbe kao što su skakanje i plesanje mogu vam pomoći u reguliranju menstrualnog ciklusa. Fizička aktivnost potiče cirkulaciju krvi i smanjuje aktivnost inzulina. Žene sa sindromom policističnih jajnika moraju svaki dan vježbati kako bi kontrolirale razinu inzulina. Povećanje inzulina je jedan od uzroka nepravilnih menstrualnih ciklusa.

Voće

Morate slijediti zdravu i hranjivu dijetu. Umjesto brze hrane, uključite svježe voće i zeleno povrće u prehranu. Postoje neki specifični plodovi koji izazivaju menstruaciju i utječu na njezinu redovitost. Ananas spada u grupu voća koje pomaže da dobijete menstruaciju na vrijeme. Čak je i papaja vrlo učinkovit prirodni lijek za reguliranje ciklusa.

Sezam

Te sićušne bijele sjemenke su prirodni lijek koji regulira ciklus. Jedite sezam sedam dana prije menstruacije.

Kisela hrana

Kisele namirnice također mogu biti vrlo dobre za reguliranje ciklusa.

Izvor: Life Content