Prilikom kupnje balzama za usne, pripazite na ovih nekoliko stavki

by | 25 rujna, 2020

Iako je glavna svrha balzama za usne osigurati da vam usne ne budu ispucale i hrapave, također je važno napomenuti da su naše usne osjetljive u usporedbi s drugim dijelovima lica.

Balzam za usne bio je vjerojatno jedan od prvih kozmetičkih proizvoda koje ste počeli koristiti, a shvatili ste njegovu važnost tijekom godina. Kvalitetan balzam za usne može vam najdulje trajati, a ako želite uložiti u njega, imajte na umu ove točke.

Obratite pažnju na pakiranje

Godina je 2020. i svi moramo dati svoj doprinos zaštiti okoliša. Odlučite se za ambalažu bez plastike i odlučite se za pakiranja koje se mogu ponovno napuniti. Ali balzami za usne također se nalaze u raznim pakiranjima, preporučuje se da se odlučite za varijantu u stiku kako biste ga mogli izravno nanositi na usne, a da pritom ne morate koristiti prste.

Idite na dvostruku varijantu

Svi volimo dobri stari vazelin, ali ništa nije bolje od kozmetičkih proizvoda koji rade posao dva proizvoda odjednom. Zamislite blago obojeni balzam za usne koji bi se mogao koristi kao ‘ruž” i kao balzam za usne. Možete čak i odabrati onaj koji ima okus mente pa ga možete koristiti kao osvježivač zraka.

Zaštitni faktor

Iako je glavna svrha balzama za usne osigurati da vam usne ne budu ispucale i hrapave, također je važno napomenuti da su naše usne osjetljive u usporedbi s drugim dijelovima lica. Iako zaljubljenici u ljepotu naglašavaju svakodnevnu primjenu kreme za sunčanje, važno je da istu njegu pružite i usnama. Stoga pri kupnji pazite da balzam za usne ima najmanje ZF 10 ili 15.

Pročitajte sastojke

Svakako se odlučite za balzam za usne koji ne sadrži paraben i sulfat. I ne samo to, na tržištu postoji puno balzama za usne s unosnim značajkama “hlađenja”, što je u osnovi kada primijenite balzam za usne, dobit ćete na usnama osjećaj hlađenja. To nemojte kupovati jer obično takvi balzami sadrže fenol ili kamfor koji skidaju zaštitni sloj kože i čine usnice ranjivijima. Umjesto toga, odlučite se za balzame za usne obogaćene shea ili kakao maslacem. Čak je i pčelinji vosak dobar jer stvara taj nevidljivi zaštitni sloj i ima antibakterijska svojstva.

IZVOR: 24SATA.HR